Elolvastam egy csomot a topikbol es reagalnek egy csomo reg elfelejtett mar senkit nem erdeklo felvetesre.
"Furcsa dolgokat" barmely nemzet fiai es leanyai produkalnak.Ezt turizmusban dolgozokent a sajat boromon tapasztaltam.Errol nem lesz konnyu lebeszelni engem.
Az utazasi irodak kozonsege(amelyrol a rosszpeldak jelentos resze szol)elegge kontraszelektalt.Kevesbe kepzett honfitarsaink nem beszelnek nyelveket igy ok csak szervezett modon tudnak utazni.Az olvasottabbak maguk is elboldogulnak az utazas szervezessel igy ok alulreprezentaltak az ilyen utakon.Mivel az atlagosnal tobben bunkok az ilyen utakon,ez meg jobban elveszi a bunkosagon megutkozok kedvet attol,hogy csoportosan utazzanak.A tendencia igy egyre csak erositi magat.
Mas.Egy szallodaval(vagy barmilyen hellyel) olyan parasztsagot lehet megtenni amit hagy ,hogy megtegyenek vele.
Az idegenvezeto amelyik a legtobb csoporthoz jar, nem art ha egy kicsit feleloseget erez a vendegei viselkedeseert.Ha talpraesett akkor megtalalja az utjat modjat annak,hogy a dolgok civilizalt mederben follyanak.Vagy legalabbis kihozza a maximumot a helyzetbol,a tarsasagbol.
Megint mas.Biztos masok is lattak mar olyan dokumentumfilmet amiben nemet rendeszek-rendorok a helyi hatosagokkal egyuttmukodve egzeciroztatjak a magukrol megfeledkezve tombolo ibizai vagy balatoni nemet turistakat.Ez ket okbol is idevag.Egyreszt nem csak a magyarok.Masreszt mi is telepithetnek "fegyelmezo osztagokat" olyan helyekre ahol tul sok a gond van "velunk".
Aztan ha valaki utazik azt en meg akkor is jonak tartom,ha allat modjara teszi,mert mindenkeppen tagul az illeto latokore,azaz kupalodik.Meg ha szereny mertekben is.A vilaglatottsag nem mulik el nyomtalanul.
Es vegul de elsosorban.Ez,hogy itt magyarozik a tisztelt kozonseg ebben azert van egy kis komplexusos dolog is.Nem?Naaaa... oszinten.