Dr. Schreber Creative Commons License 2003.11.13 0 0 129
Tegnap nem kaptam tízórait, de már intézkedtem, ma fogok. :)

Nézd, szvsz a magyar teljes mértékben tud azonosulni Széchenyi írásaival. Széchenyi meglátásait, gondolatait nem a környezete határozta meg (nem befolyásolta, hogy az előjogaikat szerető nemesek, földesurak bolondnak tartják) - míg Kossuthét jelentősen -, hanem a megfontolt, racionális, elveiben kitartó, elsősorban (!) magyar érdekeket szemelőtt tartó gondolkodás jellemezte. Ezért ha valaki politikával foglalkozik, az 1800as évek nagyjait olvassa, akkor ha törik, ha szakad Széchenyi kell, hogy legyen a mérce, nem Eötvös, nem Kossuth, stb és nem azon idealisták, akik idegen befolyás alatt gondolataikban illuziókat kergetnek. Hiába magyar anyanyelvű, hiába magyar állampolgárságú, ha egyszer idegenek tőle azon gondolatok, melyek legközelebb állnak a magyar szellemiséghez, ha idegen tőle az a mentalitás, életszemlélet, ha eltér a magyar ideáltól, akkor az már nem lehet magyar, max. részmagyar. :))

Tudom, hogy elsőre hüjjén hangzik, de most találtam ki és ha sokat hallgatod, akkor hozzá lehet szokni. ;D

Előzmény: kvantum (127)