angyalhentes Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1649
nagyon off
En az Alapitvany-trilogiarol beszeltem, mely egyertelmuen a Nagy Romulustol a reneszanszig huzodo idoszak alternativ megfogalmazasabol indul ki, ami azert mar neki is tavoli mult volt.

Ha igazán korrekt akarnál lenni, akkor észrevennéd, hogy ki kezdte a jelzők osztogatását: a Drukkerkocsmában edződött "vitakészségű" Feyd-Rautha (aki mindezidáig nem sokat tett le SF-témakörben, azon túl, hogy nagy hangon belefolyt egy olyan kérdésbe, amelyben nem volt érintett) vagy én.

Senki nem allitotta, hogy igazan korrekt akarnek lenni :) De mivel igyekszem, ezert elarulom, nem igazan tartom ervnek az ilyen "ovoneni, kerem, o kezdte" tipusu erveket, ezen felul pedig az sem illendo, ha valakinek mas topikokon valo jelenletet hozod fel ellene.

Azt pedig kifejezetten utalom, ha valaki egy olyan dologrol, mint az SF, ugy beszel, mintha csak az ove lenne, mert o ert hozza, mert o bennfentes, mindenki mas meg paraszt, mert "nem tett le semmit az asztalra".

Kulonosen erosen erzem ezt az un. "irodalomtudomany" temakoreben, ami azoknak, akik valaha csak erintolegesen foglalkoztak valodi tudomannyal is, nem tudomany, hanem szocseples es okos meglatasok valtozo aranyu kevereke.

Bar nem ismerem Feyd-Rauthat, de ugy tippelem, hogy termeszettudomanyi vagy mernoki teruleten erzi otthonosabban magat, ezert o is osztozik az irodalomrol foallasban beszelok nemszereteteben.

Akár értelmes vita is kialakulhatna, bár meg kell mondjam, ahhoz olyan nickek kellenének, akik néhány tudatlan ifjú titán miatt már rég nem írnak ide. Most már megértem őket.

Oh, hat a nagy Oregek, akik meg talan annal is bennfentesebbek, mint...? Hat ezt mar en se tudom elkepzelni. Pedig nincs is jobb, mint olyanokkal vitazni, akik egyetertenek veled :)

Amit pedig F-R nickjerol irtam, az nyilvanvaloan poen, es remelem, ezt o is elsore erti. Sajnalom, hogy te nem.
on, es reszemrol a tema lezarva (de tenyleg)

Előzmény: orcinus-orca (1647)