Sziasztok!
Néha nyomtalanul eltűnök, ez szokásom, de azért végül elő szoktam kerülni. :)
Szerdán elmentünk megrendelni a csempét (kicsit bosszankodtunk, mert azt mondták, hogy mindig van a központban, mert ez magyar termék és két napon belül prezentálni tudják, még reggel is azt mondták a telefonba, hogy van, de mire délután odaértünk, a padlóra rakandó már elfogyott és két hét, mire legyártják... Legföljebb vár egy kicsit a B. építésvezetőúr), és visszafele benéztünk a házhoz. Még jó, hogy a kedvesem hozott bakancsot, mert még így is kerülnie kellett néhol, olyan mocsár van a kertben. És ez sajna tavasz közepéig csak rosszabb lesz.
Legutóbbi ismereteim szerint MAJDNEM kész a tető, pont Tündérék felett hiányzott a hét közepén, majd ma megnézzük, hogy kész van-e. Mostmár a nyílászárók jönnek, mert akkor a G épületen már csak a tetőemeletről hiányoztak és nagyon serénykedtek.
Szerintem azért válasszatok csempét, nem hiszem, hogy nagy kár éri őket, ha mégsem ti költöztök be. Ráadásul gondolom ezerszer meggondoljátok, mielőtt feladjátok. :)
A lomtárról annyit, hogy ezért kell teleültetni növénykével, hogy semmi ne látszódjon. Én is tartok attól, hogy utálni fognak minket a szomszédok és majd mindent átdobálnak vagy ilyesmi. Főleg a tiétek, akinek még kapuja is volt a telkünk felé, gondolom járt ár erre és most le lesz zárva. De minden megoldható, nem kell nektek a szomszédot nézni.
A sárga redőny engem is ledöbbentett, ennél még a fehér is jobb. Mindenesetre ha én egy ilyen jópofa, hangulatos épületbe költözöm, akkor kizárólag hozzáillő sötétítő alkalmatosságot fogok rászerelni. Az A épületben beszéltünk egy pasival anno nyáron, és ő mondta, hogy nyavalyogtak is a redőnyök miatt, de ha nincs a lakás árában redőny, akkor bajosan szólhatnak bele, hogy mi kerül fel.
A fareluxa nekem is sokkal jobban tetszik, de itthoni tapasztalat, hogy akármilyen jó visszaverőképességű a reluxád (a fa ugye nem annyira, mint mondjuk a fém), a külső árnyékolás sokkal praktikusabb, mint a belső. Egyszerűen kevésbé melegít. Ráadásul mostmár vannak olyan redőnyök, amibe felhúzható szúnyogháló is bele van építve, ami minden nyáron nagyon hiányzik innen.