FalCO
2003.11.08
|
|
0 0
35569
|
Yasec koma! Igaza volt Joenak! A smiley meg nem sikal el mindent... ;-) Na de spongyat ra. :-D
Nezegettem en is a kulonbozo engem erdeklo eroforrasok suly adatait. Nekem csak alkatreszenkent allank rendelkezesemre adatok, de annyira felcsigaztal, hogy ki fogom szamolni a motor teljes sulyat. Kerdesem azonban az, amit Te is feszegettel az elobb. Mit ertunk motor alatt? Olajteknotol szelepdekniig? Szivosor es felette beleertendo? Leomlo? Kiegeszito cuccok, generator, vizipipa stb? Mondjuk eddig meg realis is. Na de akkor turbo? Motorra szerelt cuccok, amelyek nem elengedhetetlenek a mukodeshez (olajszervo, legkondi kompi, what ever)?
Egyebkent az altalam hasznalni tervezett blokk (csak a blokk) sulya ~65 kg. Ontottvas... Szerintem a szumma suly vhol 200-250 kg kozott allna meg, de ez egyenlore tipp. Van ugyanez a blokk aluminiumbol is, annak a sulya ~31 kg. Ha a suly lenne a szempont, akkor ezt lehetne hasznalni, alu hengerfejekkel, meg konnyu forgoresszel. Azonban ezt a blokkot 700 loero felett nem ajanlatos hasznalni. Az ontottvas birja 1500-1700 kornyekeig. Es az alu a dragabb! Ugy hogy ezen ket ok miatt en az utobbit valasztottam... :-D |
|