De jó! Már csomószor kerestem mac-juzer építészt :-)
Szépen, sorban. 68k macintoshra az 5-os archicad a legujabb, nekem sajnos csak a ppc verzió van meg. A két gépet a pc-re telepített pc maclan nev? programmal tudod összekötni, elindítod a pc maclanban az appletalk filszervert, és már látni is fogja a mac. Mac-re van a Dave, de szerintem az er?sebb gépet kell terhelni. Internet: pc-n beállítod az internetmegosztást, mac-en beállítod a tcp/ip control panelben a pc ip-címét gateway-nak vagy routernek, most nem tudom, de rájössz, aztán megy is. Ez tuti, mert nekem m?ködik egy lc-n 7,5-os rendszerrel. Nyugodtan használhatsz pc-re formázott floppyt, a mac tudja írni-olvasni, csak arra vigyázz, hogy mindig .sit vagy .hqx fájlokat másolj, (vagy .bin-t), mert a pc tönkreteszi a resource forkot, és a mac anélkül van, hogy nem érti a file-t. F?leg programoknál veszélyes ez, egyszer? kép stb. fájloknál nincs jelent?sége. A rendszertelepítést?l ne félj, a világ legegyszer?bb dolga, és ha valamit elcsesztél, még mindig megmarad a régi system folder, és be tudsz bootolni róla.
(A ctrl-klikk a jobbklikk megfelel?je a 8-as és annál újabb mac os-ekben, amúgy mac-en a pc-s ctrl megfelel?je a command (alma) billenty?. Tehát alma+d=drag :-)
A vigyorgó mac-arc engem is mindig felvillanyoz, kár, hogy az új os-ekb?l kiszedték :-(