savagepumpkin Creative Commons License 2003.11.04 0 0 337
Enf, very vagány vagy. Tényleg. Annyira, hogy még alliterálsz is. Wow. Awesome. Sőt, positively fuckin a!
Tolkien egyik erénye szvsz a szép nyelvezete. :-)
Kíváncsi vagyok, mit értesz érett ember alatt. Bár kétlem, hogy ki tudod fejteni, de az ártatlanság véleme téged is megillet. Van, aki pl. pont azt mondja, hogy a Lotr dedós dolog és röhög rajta. Ő dolga persze, egyébként az egyik ilyen példány legalább olyan éretten formál véleményt, mint te. Mindenesetre kevéssé tartom valószínűnek, hogy pl. a noldák vajmi nagy véleménnyel lennének a szavak összefűzésének művészetében való jártasságodról. (Ezen a mondatomon is jót nevetnének. :-)
Gyerekkönyv az, aminek gyerekek a szereplői, vagy mi? Az éretlen is? És a Kis Herceg? Az is dedós szarság, mert egy köcsög kiscsávó lezúg a fuckin csillagokból és fricken bárányt rajzoltat az asshole of a pilótával, eh? ;-)
Megjegyezném, hogy a művelt angol úriember a Lotr-ot a levelei tanúsága szerint is kiadója unszolására írta meg, a drága jó hobbit kalandjai folytatásaként, tehát addig írt, amíg valakit érdekelt. Rosszul tette? Ez levon valamit a Lotr irodalmi és egyéb értékéből? Most akkor pénzt hajhászott? Sőt, mivel fejezetenként elolvastatta a Lotr-t másokkal elbírálás végett, így netán saján írói öntudatát sutbavágva odáig süllyedt volna, hogy az alantas közízlést szolgálja ki? Ugye, hogy bárkire bármit rá lehet fogni?
Ráadásul saját bevallása szerint egyszerűen csak egy nagyon hosszú mesét akart írni, és kíváncsi volt, meddig bírja lekötni vele az olvasót. Később ő maga talált is benne hibákat, de mégsem akarta kijavítani. Tehát bizonyos szempontból ő maga nem tartotta érettnek a művét. (Ettől még mi, olvasók tarthatjuk annak. :-)
A HP egy sorozat, logikus szerkezettel, és egyelőre, mivel az ártatlanság vélelme még Rowlingot is megilleti, én elhiszem neki, hogy tényleg 7 kötetre tervezte e művét, tehát annyi is lesz. Erre még magában a történetben is lehet találni logikus magyarázatot.
Miért szar a HP véleményed szerint?
Miért ostoba a HP írója? Konkrétumokat kérek! :-) Iskolai végzettség alapján pl. hellyel-közzel a könyvírás neki (is) 'szakmába vág'. Személyesen nem ismerem, te igen? Annyira mégsem lehet ostoba, legalábbis a rengeteg olvasójánál valószínűleg egy hangyányit kevésbé az, mivel olyat tudott írni, ami öt könyvön keresztül leköti ezeket a prosztókat, és olyan embereket is olvasásra késztet, akik egyébként nincsenek efféle szürkeállománytornáztató tevékenységhez szokva. gyk: :-)
Tényleg értelmetlen összehasonlítani a két könyvet. A filmeket meg nem fair, mert Columbus nem olyan elkötelezett a megfilmesítendő mű iránt, mint Jackson. Ezt legalábbis én így tartom.
Miért nem hasonlítjuk a HP-t mondjuk a Végtelen Történethez? Mindkettő izgalmas, olvasmányos könyv, gyermek főszereplőkkel, az emberi kapcsolatok és a szeretet fontossága hangsúlyos bennük, mindkettőben átjárható két világ: a mi valóságos világunk és az író építette varázslatos világ, végül pedig mindkettő filmes változata a formára épít a tartalom hanyagolásával.
uff, én beszéltem (sokat is)
Előzmény: enf (334)