Kham Creative Commons License 2003.11.04 0 0 1250
ismét lecsúsztam egy kissé, ezt még az előzőre fejtettem meg:

Hosszú évszázadok várakozása után az emberiség rádióüzenetet kapott a távoli Vega csillag irányából, melyet a világ minden részéből összesereglett tudósok fejtenek meg. Az üzenet egy szerkezet pontos leírását tartalmazta, ami egyszeri intergalaktikus utazásra alkalmas. Az utazás végén az emberiség további utasításokat fog kapni, amiket követve lassan felnőhet a galaktikus civilizációk sorába.
Az emberiség egy népként fogott össze pénzt és időt nem kímélve, és öt év alatt létrehozták az intergalaktikus pottyantót. Az öt év hosszú év alatt azonban a kezdeti eufória után, megerősödött a kétkedők hangereje is akik csapdát sejtettek az egész művelet mögött. A kétkedők miatt végülis úgy döntöttek hogy az emberiség első követe egy android lesz, akit tervezőjéről és megalkotójáról Kapuk Vilinek nevezetek el.
A viták lezárultak és eljött a start napja. A szerkezet beindítása után Vili és az intergalaktikus pottyantó eltűntek egy százezredmásodpercre megjelenő spontán féreglyukban. A tudósok aggódni kezdtek, de a statikus zörejeken át nemsokára átszűrödőtt Vili hangja: "Elértem a féreglyuk kijáratát. Egy régi épület, régi folyosóján állok. A falat tárcsás szerkezet borítja, amely a budapesti sportkórház alagsorban elhelyezett kazánjára emlékeztet. Fejmagasságban a galaxis középpontjának modelljét látom vörös színárnyalatban. Térdmagasságban ismeretlen eredetű zöld pára kavarog. A levegő állott, de emberi légzésre alkalmas lenne. Elindulok a "További utasítások: Homo Sapiens" feliratú ajtóig. Kinyitom az ajtót. Megkezdem a további utasítások közvetítését:

An error has occurred at the memory adress FF16xB84Fx1111x0000
Line: 519 Char: 9 Code:0
Error: Object has created an unknown command
Please close all application and restart

Az adás ezután megszakadt, és Kapuk Viliről sosem hallott többé az emberiség, de életüket Vili utolsó üzenetének mintájára kezdték el élni, bízva abban hogy hamarosan eljutnak a galaktika népei közé, ahol a nagy kék képernyő szerepét fogják betölteni.

Előzmény: goldfinger (1229)