math2 Creative Commons License 2003.11.03 0 0 172
alter alter.

latom te is azokkoze a bolcseszekkoze tartozol, akik intellektualis imposztorok: hallanak fel fullel valamit a temreszettudomanyokbol, oszt jol tuldimenzionaljak.

"ellenállásom annyi, hogy a tudományos foradalom során megjelent dinamikai(dinamikus) világszemlélet meghaladta "

marmint az analitikus filozofiat. erdekes modon ma is viragizk ez az analitikus filozofia. Dumett Altrichter Ferenc es amsok ide sorolhatoak.

a posztmodern hulyeseg mellett ez az egyetlen ertelmes filozofiai iranyzat ma.

"az elutasitás alapja nálam: a fraktálok bevezetése a matematikába, mert ezt analitikus filozófiai úton nem lehet kezelni, továbbá maga a pék-transzformáció, amire sokat hivatkozom, de nincs értelm ide beirtni, terjedelme miatt "

en meg emlekszem, hogy Katai profnal tanultam PhD kurzuson fraktelgeometriat, ami az analizis egy valfaja. furi lenne, ha valami, ami matematikus egzaktsaggal analitikusan kezelheto, az filozofiailag ne volna kezelehto analitikusan. hm?

"azt nem értem, miért nem lehetett korábban meghatározni magad "

nem hataroztam meg magam most sem. meg nem tudod pontosan, hogy mik a nezeteim.

"még valami: mára úgy is értékelhetném az egészet mint angol-szász lázadás a kontinentális irányzatokkal szemben "

o hat nyilvan, minden filozofiai valtozas ertekelheto lazadas ellen. a posztmodern foldulat is lazadas a modernseg ellen nem? szoval ez nem mond semmit.

"az érzelemvilágodat edig nem azért nem veszed bele, amire hivatkozol, hanem azért mert az már azon a területen van amit az analitikusok nem értek el."

nem. azert, mert nem tartozik ide.

egyebkent Carnap nem csak Russelbol indult. ilyet allitani vulgarizalas. Carnap peldaul kozvetlenul Russel egyik elodjetol, Fregetol tanult. aztan hatassal volt ra Mach, aztan az amerikai pragmatizmus (naja Quine meg Carnap tanitvany volt), aztan Wittgenstein (ok, o felig Russel), es meg sokan masok, akiket azota mar el is felejtettunk. ja es Hume-ot mindenkeppen jegyezzuk meg, meg egy kicsit Locke-t. no es egy kicsit a behavirorizmus, a fenomenologizmus is. sot, a fenomenologizmus a korai Carnapnal erosebb, mint a fizikalizmus. aztan meghaladta mindkettot.

no hat, ha amr csillogsz,a kkor egy kicsit reszletesebben!:)

Előzmény: alternative (169)