Szia TÜNDÉr! :)
Köszönöm a gratulációt! :) Mit jelent, hogy fanatikus? Tudod, ez lesz az első közös igazi otthonunk, úgyhogy ezt olyan igazira akarom. :) Ha ez fanatikusság, akkor maximálisan az vagyok!
Ha a tervezőre meg a lakberendezőre érted, akkor az azért lett, mert már egy éve szemeztem velük és nagyon tetszettek a munkáik és elhatároztam, hogy ha lesz majd valaha egy lakásom, akkor megkérem őket, hogy segítsenek. Kértem árajánlatot és egyáltalán nem találtam drágának őket és nagyon jó ötleteket adtak, amivel úgy érezzük, hogy sokkal jobb lett a lakás. :)
Azzal kezdődött, hogy segítsenek a fürdő és a konyhabútor megtervezésében, de asszem ez a kapcsolat még tovább fog tartani. Nagyon kedves emberek, ajánlom a honlapjukat gusztálás és ötletszerzés céljából.
Az ajtókkal kapcsolatban:
Gondolkoztunk, hogy az is saját beszerzés lesz, mert a Bea azt mondta, hogy két szín lesz, fehér és fenyő, az meg nem lett volna jó. De amikor B. építésvezetőúr megmutatta a képeket, azok tetszettek, főleg mert nem fenyő színűek, úgyhogy azt választottuk. Mindenhol tele ajtó lesz, mert amíg kicsi gyerekek várhatók a lakásban (még csak leendők :) ), addig nem akarok üveges ajtót. Két egyedi ajtó lesz, a konyha és a nappali között lesz tolóajtó biztonsági üveggel, és a WC és a fürdő között harmónikaajtó a helytakarékosság miatt.
Egyébként egy cég jött szóba, ahonnan ajtót akartunk beszerezni, a Sofa. Ott szép ajtók vannak, nézzetek körül a honlapon. Ha egyedi készítésű ajtót akartok, asszem ahhoz is van valami linkem, majd előkeresem.
Nagyon sok linket szedtem össze a lakáshoz, nyugodtan kérdezzetek, majd körbenézek. Csempeboltot is tudok ajánlani, nem is drága csempékkel.
Mi valamikor július legelején jelentkeztünk és nagyon gyorsan döntöttünk. A honlap alapján találtuk meg őket és eredetileg az A épületben néztünk ki egy lakást, de azok már rég elkeltek. Kettőt ajánlottak, ezt meg a tetőtérben egyet, de az szóba sem jött, erkélye sem volt. De ez tökéletes lakás! :) Mi négyzetméter alapján kerestünk, úgy ajánlották ezt.
A hétlakásos tényleg nektek lesz kellemetlen, el kéne menni a Beához és megnézni a terveket, neki meg kell lennie. Vagy B. építésvezetőúrnak. Vagy az önkormányzatnak. De ha már ilyen jól összejöttünk, sajnálnám, ha nem költöznétek ide.
A rendezetlen telek minket is érint kicsit, de elhatároztam, hogy ha így marad, akkor majd teleültetem tujával a kerítés mellett és nem kell nézni és ők sem néznek a szánkba. Van egy kertépítő ismerősünk, beajánljuk majd hozzátok is. :) De lehet, hogy a rozzant házak és köztünk még a 28-asnak lesz egy kis kertrésze, mert az erkélyükről vezet le egy lépcső, és annak oda kell vezetnie... Majd kiderül.
Panaszkodj csak, én is egyik nap repkedek, hogy milyen jó kis helyen, jó kis házban, jó kis lakásom lesz, aztán másnap dühöngök, mert bosszant pl. ez a kert mizéria.
Melyik építésvezető vesz a B-ben lakást? Mi a G.-sal beszéltünk (kis, köpcös, készséges ember), ő mondta, hogy vett itt lakást és engem is végtelenül megnyugtatott. :) A P. ügyvédúr meg az A-ban, aztán eladta és most vett a G-ben. :)