AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.28 0 0 696
Nyul kb két hétig volt nálunk, míg a szünet meg a szabadságunk tartott, utána odaadtuk egy nyúltenyésztőnek, a gyerekeknek meg azt mondtuk, hogy a kisnyuszi visszament az anyukájához, mert csak husvét táján látogatott meg minket.

Ötletek? Hát egyértelmű ötlet nincsen, de első szabály, hogy mindig a kérdésre kell felelni, lehetőleg az igazat, és lehetőleg tapintatosan. Pl. a Mikulásnál ha jól emlékszem az volt, hogy elmeséltem nekik szent Miklós történetét (nem vagyok vallásos, de a képes gyerekbibliát már akkor az a970-es évek végén megszereztem, és mint meséket olvastam fel belőlük nekik történeteket, mert akkor is meg most is az a véleméynem, hogy a Bibliát nagyjából ismerni kell, minden művészeti ág különféle témájának az az alapja, és nagyon szép tanulságos történetek vannak benne a gyerekek számára), és azzal fejeztem be, hogy az ő emlékére a mai napig megajándékozzuk titokban azokat akiket szeretünk.

Nálunk pl. a "terhesség" kérdése sose volt kérdés, mert mikor láttunk egy nagy hasú fiatal nőt, akkor rögtön mondtam nekik, hogy látjátok, azért ilyen fura a hasa, mert a szive alatt már egy új kisbaba érlelődik, aztán ha egészen megérik, akkor majd kibujik, és megszületik. MIvel mind a kettő lány volt, egyszer fürdetés után, mikor erről volt szó, megmutattam nekik, hogy melyik az luk amin a pisi jön ki, melik amin a kaki, és melik amelyiken majd a kisbaba.

(MOndjuk az sokkal cikibb volt, mikor azt kérdezték meg, hogy na igen, de hogyen jut be oda a kisbaba... - de akkor már olyan 6-7 évesek voltak, akkor behunytam a szemem és elmondtam - legalábbis megpróbáltam finoman elmondani - évekig nem kérdeztek rá. Szvsz. ők is úgy lehettek vele, mint ama 12 éves kislány, aki azt mondja a mamájának, hogy "tudod mama, én tudom, hogy hogyan születik a kisbaba. Meg azt is tudom hogyan készül a kisbaba. Csak azt magyarázd el nekem légyszives, HOGY HOGYAN JUT ESZÉBE VALAHA VALAKINEK IS ILYESMIT CSINÁLNI"... :-))) )

Előzmény: Törölt nick (695)