Nalunk is van Mikulas, meg Jezuska, meg nyuszi, meg minden...
Sot, a Mikulassal nagyszeruen lehet nevelni!:-)) Mert ugye a nagy tavcsoven keresztul egesz evben (de kulonosen unnepek elott) skubizza a gyerkeket, es jegyzeteli, ki a jo...es persze a jok kapnak ajandekot...(ezt oviban mondtak nekik)
A multkor fiam eloadta..."Es akkor majd kopog a Telapo, es en megkerdezem: KI az? Hat a Telapo...Te vagy a Kiss Bendeguz, az a jo kisfiu? Amiert ilyen jo voltal, hoztam Neked ajandekot...".
Es ennek a tortenetnek ezer verzioja van, hol este hozza, hol reggel az ajandekot, a lenyeg, hogy o jo kisfiu-es prsze akire haragszik, az nem kap ajandekot, mert rossz...(ha rendetlenkedik, eleg csak annyit kerdezni: Szerinted ehhez mit szolna a Telapo, ha latna...).
Sot, nekunk is mondja, hogy kapunk majd ajandekot, mert aranyosak, es jok vagyunk..:-)))
A szulinapomon mikor hazaertunk, az asztalon egy vazaban vart a csokor virag, meg elotte a becsomagolt ajandek...
Gyerek a szobaba lepve boldogan felkialtott: "Nezzetek, itt jart a Telapo!!"
Szoval nalunk tokeletes Telapo kultusz van...
De szerintem erre szukseguk van, annyira tudnak orulni, es olyan jopofa dolgokat talalnak ki a magyarazatokra...
Kisteso...nalunk odaig jutottunk, hogy a baba az anyuka pocakjaban van, es amikor mar eleg nagy, akkor megszuletik. Tudja, hogy o az en pocakomban volt, sot latta a csaszar helyet, kerdezte mi az, en meg elmeseltem, hogy a doktorbacsi ott vette ki...nagyon tetszett neki, neha kell szuletest jatszani..
Hmmm, odaig meg nem jutottunk el, hogy kerul a baba az anyja hasaba...bar ahogy az ovit elnezem, hamarosan ez is musoron lesz...