endru Creative Commons License 2003.10.27 0 0 397
Pireisz.
Az egyik könyvben találtam, hogy "szellős, hűvös" helyen kell szikkasztani. Időnként meg kell forditani, hogy egyenletesebben száradjon. Csak akkor szabad becsomagolni ha teljesen megszáradt. (honnan tudom ezt meg?) Sajna a "hűvös" helyem a 24 fokos panel konyhám. Diót, mandulát nem tettem bele mert egy régebbi kisérletnél a dió mellett penészedett meg.

Pingvinbarát.
A naspolyára azt mondták akkor kell szedni ha a fagy megcsipte. Ez eddig nekem nem jött be. Vagy nem puhult meg, vagy rossz izű lett illetve a rigók ették meg. Valami konkrét támpont kellene mikor szedjem. Tavaly akkor szedtem amikor könnyen lepattant a fáról de csak a fele érett be. Egyszerre szeded le az egész bokorról, vagy válogatod melyik jó?
Végül hol tartod addig amig fogyaszthatóvá válik?
A szakácskönyveimben lekvárnak nem szerepel, de ha nem kapsz választ - kisérletezz és ird meg az eredményt.
Ha nem lenne magja akkor rögtön lekvárként lehetne használni.

Előzmény: Törölt nick (394)