endru
2003.10.27
|
|
0 0
397
|
Pireisz.
Az egyik könyvben találtam, hogy "szellős, hűvös" helyen kell szikkasztani. Időnként meg kell forditani, hogy egyenletesebben száradjon. Csak akkor szabad becsomagolni ha teljesen megszáradt. (honnan tudom ezt meg?) Sajna a "hűvös" helyem a 24 fokos panel konyhám. Diót, mandulát nem tettem bele mert egy régebbi kisérletnél a dió mellett penészedett meg.
Pingvinbarát.
A naspolyára azt mondták akkor kell szedni ha a fagy megcsipte. Ez eddig nekem nem jött be. Vagy nem puhult meg, vagy rossz izű lett illetve a rigók ették meg. Valami konkrét támpont kellene mikor szedjem. Tavaly akkor szedtem amikor könnyen lepattant a fáról de csak a fele érett be. Egyszerre szeded le az egész bokorról, vagy válogatod melyik jó?
Végül hol tartod addig amig fogyaszthatóvá válik?
A szakácskönyveimben lekvárnak nem szerepel, de ha nem kapsz választ - kisérletezz és ird meg az eredményt.
Ha nem lenne magja akkor rögtön lekvárként lehetne használni. |
Előzmény: Törölt nick (394)
|
|