"Az élelmiszerek is mindig változtak"
Ez egyszeruen nem igaz. Meg teged is nagyjabol ugyanolyan gyakorlat alapjan keszulo elelmiszerekkel etettek mint a Matyas kiraly korabeli gyerekeket. Talan csak a repacukor es az Amerikabol erkezett novenyek nem voltak, de te meg ehettel igazi barnakenyeret, ami a korpatartalom miatt volt barna es nem szinezek miatt (Kaiser kenyer), a novenyvedoszerek gyerekcipoben jartak, a vagoallatokban nem volt kimutathato mestersegesen hozzaadott novekedesi hormon es antibiotikum. Es most kezdunk baratkozni a genkezelt novenyekkel. Ha valaki nezi a Simpsons csalad kalandjait, az egyik epizod azzal kezdodott, hogy Lisa (vegetarianus) krumplija megeszi a repajat a tanyerjan. Mar ma is vannak allati genek novenyekben es ki tudja mirol nem is tudunk.
"megette a fene azt a gyereket, azt a nemzedéket, amelyik olyasmibe pustul bele, hogy túl sok a tápszerébe az adalékanyag meg ilyesmi."
Ezt ugye viccbol irtad??? Hulljon a fergese? Aki nem tud eleg gyorsan ellenanyagot termelni az pusztuljon???
A Contergan bebik anyukajanak azt mondtak, hogy a hanyas ellen nekik adott gyogyszer abszolut artalmatlan a babajukra, mellekhatasa nincs. Biztos nem is karosodott minden magzat, csak eleg sok. Azok a gyengek voltak, akikert nem kar??? Szerinted az elelmiszeripari adalekok teratogen hatasat humanoidokon ki vizsgalja???
"De hogy én két répa miatt elmenjek mondjuk Bivalybasznádra, mert ott azt mondják, hogy ez bio... "
Mutass mar egy embert is itt a topikon, vagy akar mashol aki ekkora baromsagot csinal! En a szupermarketben vasarolom a bio elelmiszert. Ott ahol az E adalekokkal telenyomottat is aruljak, egy polccal arrebb. Dragabb, de most nem vagyok szegeny. Amikor az voltam, akkor nem bio tejet vettem, de akkor sem vettem 6 E adalekos epresvanilias izu, 8 honapig szavatos tejitalt, hanem a tejet osszekevertem cukorral es gyumolccsel. Mar ha mindenaron tejitalra vagytam. Ez csak egy pelda, hozhatnek sokat. Nem hasznalok pudingkremport, instant pudingot, inkabb raszanok 5 perccel tobbet es megfozom neki a simat. Kemenyitobol es cukorbol. Ezzel meg nem vagyok a legelvetemultebb
"Mert a szervezet mindig azonnal kitermeli a maga ellenanyagát, de ha egy gyereket minden elől megvédebnek, annak nincs alkalma kitermelni ezt az ellenanyagot"
Termelj mar ellenanyagot szivacsos agyvelogyulladas ellen! (kergemarhakor) A mindenbe beletett zselatint csontbol fozik, marhacsontbol is. Aztan te megveszed a tejet sosem latott, zselatinnal szilarditott joghurtodat es halleluja mar termelheted is az ellenanyagot. Ha tudod. :(((
De ez is csak egy pelda, millio masikat tudok az elelmiszervegyeszet csodalatos fejlodesenek tortenetebol.
"Én bízom a természetben, már csak olyan vagyok, eddig bejött."
Azt jol teszed. Az emberekben akik beleronditanak ne bizzal!
En is bizom a termeszetben, ezert probalok minel kozelebb maradni hozza. Hasznalom az ujdonsagokat, amennyiben azok biztosan nem artalmasak, de nem kiserletezem a gyerekemen. Nem tartottam soha steril korulmenyek kozott, volt allat is a kornyezeben mindig eleg es nem hasznalok hiperszuper takaritoszereket amik a bakteriumok 99%at elpusztitjak, nem kell ilyen ertelemben steril korulmenyek kozott felnonie, az ecet pl eleg tisztasagot varazsol nekem. De amit az elelmiszerekbe ma beletesznek, az botranyos. Mindent a profit erdekeben.