bobus Creative Commons License 2003.10.27 0 0 559
Huuuuha, jo sokat irtatok!!!

Hetvegen felbuzdulva az itt olvasottakon, megint "gorcso" ala vettem a francia kinalatot...Haaat? Nem sok normalis dolgot talatam azokon kivul, amit eddig is mar hasznaltunk...
A bio zoldsegek meg most kulonosen rusnyak voltak, es ami meg eddig nem volt jellemzo, 6-8-szoros aron...

Hazaerve aztan vegigneztem egy kellemes dokumentumfilmet az aszpartam mergezo es rakkleto hatasairol, es elgondolkodtam, hanyan is foznek edesitoszerekkel elkerulendo a hizast, es hanyan is vesznek 0%-os kajakat, amikben edesitoszerkent nem cukor van (es mennyi edesseg tartalmaz aszpartamot, amivel tomik a gyerekeket, hogy ne romoljon a foguk)...
En sosem eszem aszpartamos dolgot, mert nem tartom egeszsegesnek, ha mar ott a jo kis termeszetes cukor, de tenyleg tele vele a szakirodalom, mennyire karos..persze a kiserleteket sokfelekeppen lehet ertelmezni....

(Aztan rajottem, hogy majd mindennap ragozom, es ez az egy, amiben nem tudom elkerulni, itt ugyanis nem lehet cukros ragot kapni..:-((()

Kedvenc kiserleti peldam...Patkanyokat etettek margarinnal egy ellenorzo laborban, majd miutan a kiserleti alanyok rendre elpusztultak sziv elegtelensegben illetve rakban, kijelentettek, hogy egyreszt a margarin "zsir"-tartalma, masreszt a szinezekanyaga rakkelto es egeszsegkarosito...az emberek kiakadtak, kerultek a termeket, stb... Ez igy rendjen is van, jobb felni, mint megijedni alapon...Csak egy dolgot hallgattak el a kutatok, nevezetesen azt, hogy a patkanyok a testsulyukkal megegyezo mennyisegu margarint fogyasztottak el minden egyes nap (most mindenki elgondolkodhat, neki mennyit kellene magaba tomnie naponta:-)))...
Annyitol en mar egy nap alatt feldobnam a bakancsom!!:-))

Szoval, rengeteg fals dolog jelenik meg manapsag, es sajnos ahogy az lenni szokott "sok baba kozott elvesz a gyerek" , azaz sajnos azoktol a dolgoktol is roskadoznak a polcok (nevezetesen az aszpartam), amirol mar tobb, valoban tudomanyos, es alapos vizsgalattal is bizonyitottak , hogy egeszsegkarositok...(persze most megint el lehet gondolkodni a mennyisegen, amit fogyasztunk...).

ON topik...azon gondolkodom, most mirol panaszkodjak a fiammal kapcsolatban ,mert ugy latszik, a felvetett problemaim rendre megoldodnak...
Hetvegen a gyerkoc maga akarta kitorolni ama bizonyost a WC utan (ennek nagyon orultem, bar volt anyag a padlotol a WC-n at a ruhaig mindenhol:-))), majd szinten magatol, lerajzolta egyik legujabb mesejenek egyik jelenetet (hallal, madarral, meduzaval egyutt!!!-persze elobb meg kellett mondania, mit abrazol a kep, hogy kelloen el tudjunk ajulni a csodalattol:-))))

Na szoval, most mirol panaszkodjak....????????