Technikailag lehet. A temaval tobb topik foglalkozik, ha pl. rakeresel az adsl szora, akkor a megosztasokrol routerekrol talalsz nehany topikot. Hogy ezt hogy ellenorzi a szolgaltato, nemtom, mert kifele 1 ip cimmel laccol. Elvileg az adatcsomagok fejleceben vannak azonositok, hogy visszatalaljon a csomag, de nem tudom hogy nez ki akkor, ha tobb bongeszovel es tobb ablakba is bonhezhecc 1 gepen.
Bemasolom ide is az egyik hozzazosalomat:
Elvileg a mezei adsl kapcsolat a szerzodes szerint nem oszthato meg. de az alabbi lehetosegek vannak:
1. (Allitolag) vannak szolgaltatok, amik ugyanazzal az azonositoval es jelszoval megengednek tobb csatlakozast. Ekkor eleg egy mezei HUB. Egy 4-es par ezer forint hasznaltan. Errol a megoldasrol meg csak hallottam, lehet, hogy urban legend. :o)
2a. Router. Ez tipustol fuggoen kb. 10-15 kHUf-tol indul hasznaltan. Ha esetleg befuzod a szomszedodat is, akkor mar erdemes belefeccolni. Ha tobbet fuzol be, akkor nagyobb router kell, az mar 20-25 kHUF vagy tobb merettol fuggoen.
2b. Egy regi gepet is be lehet allitani routernek. Min konfig kb. 486, 16 MB, 5-600 MB hdd, halokartyak esetleg hub + Linux a gepen. De ha ezek nincsenek keznel, akkor erdemesebb egy routert venni.
3. Egy gepbe ket halokartya. (Ez mukodik nalam is) Nekem linux van fenn (Uhulinux) es ez egyben tuzfal es "router". Egy halokartya 1000-2000 forint korul mozog. Hatranya, az egyik gepnek - ugye amelyik a router feladatot vegzi - mindig be kell hogy kapcsolva legyen. Illetve ez nem teljesen igaz, mivel az adsl modembol crosslinkes kabel jon es ilyen van a ket gep kozott, eleg csak atdugni a kabelt es a masik gepbol maris tarcsazhato.
A fenti windowsal is megoldhato, vannak pl. proxy programok amik tudjak a megosztast, meg ha jol tevedek az xp alapbol alkalmas erre. De ezt meg nem probaltam.
Neked, mivel XP-d van, biztosan tudod, hogyan lehet megosztani vele a netet. Olyat lattam mar, hogy kb 7-8 gep volt halozatba kotve, es ha valamelyiken elkeztek netezni, az egyik gep, amire a modem volt kotve felkapcsolodott, majd 3 perc inaktivitas utan lekapcsolodott. Ez meg betarcsazos modem volt dial-up internettel ugy 3 eve, es vmi netproxy nevu programmal csinalta win98 alatt. de az adsl-el is valszeg megoldhato, habar mivel nincs extrakoltseg, igy sok ertelme nincs a szetkapcsolasnak.