Törölt nick Creative Commons License 2003.10.24 0 0 407
Meg valami. Szo esett arrol, hogy az albio termekeket arulo gazemberek kirohogik a hulye egeszsegmaniasokat akik hajlandok minden penzt megadni az egeszsegesebb elelmiszerert es nem is tudjak, hogy at vannak verve.
A nem bio elelmiszereket gyartok ugyanugy atvernek minket es ugyanugy rohognek rajtunk csak meg el sem titkoljak. Pelda: Minek egy joghurtba tejpor??? Azert mert olcso. Sokkal olcsobb mint a friss tej, korlatlan ideig (majdnem) tarolhato, nem maceras, csak kicsit kell huteni, de birja a kisebb ingadozasokat, jol szallithato, csomagolhato, raadasul nehezebben ellenorizheto es olyan orszagokbol is szarmazhat ahol meg annyi keveske ellenorzes/eloiras sincs mint nalunk. Vagyis lehet akar kergemarha teje is, pl angol tejpor amit Angliaban ki kellett dobniuk, de volt meg magyar kereskedo aki penzt adott erte. Ami ugye nem veszelyes mint tudjuk, de en szemely szerint inkabb nem fogyasztanam. (ez nem igazi pelda, en talaltam ki de miert ne tortenhetne meg?) A tejporral pedig csak az a baj, hogy semmi koze a tejhez. A joghurtban eppen az a csudalatos, hogy ÉLö elelmiszer. A tejpor nem az. :(
Vagy a Reggeli Ital, amit tej HELYETT is arulnak, kis boltok pl piac, tejet kersz es ezt adnak. Egyszer eszrevettem a feliratot es en mar csak ilyen kivancsi vagyok, elolvastam. Tej van benne es permeatum. Kikutattam a tejgyar vevoszolgalatat es felhivtam oket de nem birtak megmondani mi az a permeatum. Tuti olcsobb mint a tej, mert a termek is olcsobb. DE MI AZ??? Azota sem tudom.
Előzmény: Törölt nick (405)