Haliho
Szetneztem tegnap este a neten és elég ijesztő dolgokat olvastam.
Ugyebár tegnap vagy még előtte néhány száz embernek alkalma nyílt megnézni a TPM-et. Volt mozi-tulaj vetítés meg más is. A cikis az, hogy néhány ember a vetítés után felcuccolta summás véleményét a hálóra.
Nekem persze sikerült a legnegatívabbal kezdenem, ami eléggé lehangolt, pont a negatív kritika volt az amit szerettem volna elkerülni. (nyugi azóta tuti vagyok benne, hogy szuper lesz, csak most még felvezetem, bár gondolom, bennetek fel sem merül a kétely :))
Persze a kritikák lényege nem az volt, hogy a fiml rossz, csak nem mindenki kapta azt, amit várt (szeretett volna).
pár negatív gondolat a kritikákból
túl sok effekt
túl sok CGI lény
Ami túl gyerekessé teszi a filmet
Na most. Ma este ellátogattam a www.theforce.net -re, onnan pedig a jedicouncil-ra. Érdekes dolgokat olvastam.
1. Első kérdés
Érdekes módon még a kissé negatív hangvételt megütő Epstein fószer is azt mondta a dolog jobb mint a JEDI. Szétnéztem a fórumokon és azt tapasztaltam, hogy a jedit sokan mint a trilógia kiemelkedően legrosszabb részét tartják számon. pár ok:
- a jók győznek, valahogy az emberek manapság imádják a sötét dolgokat
- az ewokokat rengetegen utálják, de tényleg, azt mondják túl gyerekesek meg minden, meg hogyan tudják legyőzni a rohamosztagosokat
- a zene rosszabb mint a másik két részben
- a Jabbás rész túlságosan elkülönöl a másik kettőtöl
- Az Endori csata osztottsága (föld és űr) nagyon rossz
- a színészi játék sokkal rosszabb mint előző két részben
Te mit gondolsz?
- A Jedi visszatérről
- Az ewokokról
- Stb
2. Második kérdés
A fórumokn számomra nagyon szimpatikus véleményekkel találkoztam. Az egyik szerint ott van a gond, hogy a rajongók iszony magasra teszik a mércét és főleg azt várják, hogy az ő igényeiket elégíti ki majd ez az új film. Erre az a válasz, hogy ez tuti nem fog bejönni, a film nem a rajongóknak szól, hanem mindenkinek és főleg a gyerekeknek. Sokak szerint az TPM-nek olyannak kell lennie mint a 4. rész volt. Felszabadult meg optimista. Hiszen ez csak a bevezetés. Van még két rész a sötét dolgokra. És furcsa módon ezek a vélemények úgy találják, hogy az egyes kritikák által megjelölt gyerekesség meg "nem elég sötét" stb, pont azt mutatják, hogy a dolog ugyanazt a helyet foglalja el mint Az új remény a második trilóban.
- Te mit vársz
- Baj, ha a dolog kicsit "gyerekes", vannak benne gyerekeknek szóló karakterek mint Jar-Jar meg ezer más
Egy vélemény mondá: Sötétség nem létezhet fény nélkül.
NAGYON ÁLMOS VAGYOK ÉS TÖK ÖSSZEFÜGGÉSTELENÜL DE BESZÉLGESSÜN MÁR EZEKRŐL
Tényleg rossz a JEDI
A 77-es gyereknek vagy a 98-asnak szóljón a cucc, vagy hogy is van ez?