Angiszeged Creative Commons License 2003.10.23 0 0 338
Szasenka! Képzeld, ugyanígy vélekedtem, mint Te! Hogy sosem adnám más tejét a gyerekemnek. Aztán elapadt a tejem. (az én kislányom 800grammal született, soká kezdett el szájon át enni, nehezen is ment, akkora nagyjából elapadt a tejem) Szóval választanom kellett! A faygasztott atejem (kb 25liter volt) nem volt hajlandó megenni. A tápszert sem nagyon. De UTÁNAOLVASTAM az anyatejgyűjtős tejnek. És el kell árulnom Neked, hogy csak bizonyos csíraszám alatt használják fel, ezután pasztörizálják, és nagyon de nagyon szigorú szabályok sz "kell" fejni és kezelni. TErmészetesen kell egy csomó vizsgálat, h Anyuka egészségileg is megfelel. Mivel az anyatejgyűjtőbe leadással nem lehet csalni (többet felírni, mjnt amit ad), feltételezem, h olyan anyukák adják le oda, akik tényleg segíteni akarnak. EZúton köszönöm MINDEGYIKÜKNEK!
NA, a lényeg a lényeg: az én kislányom még mindig kap anyatejet, a gyűjtőből kap, de már csak pár napig (de már megvan kitől fogunk utána kapni), és eddig nem volt BETEG!!! Ami nagyon nagy szó, ugyanis neki a szívével is vannak gondok, kifejezetten "gyenge" fizikumú, soványka! Ellenben tápszeren éldegélő kis barátaink (akik szintén koraszülöttek voltak, bár sokkal jobb állapotban, mint az én kislányom), most 2 és 3kgval nehezebbek, kifejezetten jó húsba vannak, és mindketten voltak már korházban torokgyuszival. Mióta beütött az ősz, nincs olyan hét, h ne betegedjenek le újra, és mindketten min 3féle antibiotikumot kaptak már.
Ugyanis tudvalévő, h kishíján anyatejösszetételű a tápi, de nem tartalmaz immunanyagokat!!!
Nos ez az én meglátásom a dolgokra, nem biztos, h jól látom, de sziklaszilárdan tartom magunkat ehhez. (hozzáteszem, a kislányom tüdeje miatt ifejezetten jó lenne, ha tápszert is enne, ezért időnként adok neki, ha nincs elég tej)

Szóval valszeg nem kerültél még ilyen helyzetbe, amikor létfontosságú az anyatej, nekünk HIDD EL az.

JA és szvsz nem szabad összehasonlítani a 20 évvel ezelőtti tápikat a mostaniakkal, most jelent meg pl egy, amibe van probiotikum, tehát védettséget is ad, csak nem tudom milyen mértékben.

Angi

Előzmény: Törölt nick (275)