Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2127
Szia Áfony!

Nos az egész nagyon egyszerű!Szóval leolvasod akkor amikor esik!:)Mert hiába olvasod le naponta,amikor nem esik egy hónapig semmi!Tehát üresen áll a mérő és amikor esik az eső és amikor elállt tehát vége van akkor kimész és megnézed,hogy mennyi van benne(persze esőzés közbe is meglehet nézni a részcsapadékot,de nem kell kiönteni csak a végén,én is mindig nézem,hogy mennyi van már,mennyit nőtt 1h alatt a mm...stb).Ja és a legfontosabb,hogy írd le a mért mennyiséget!!Csak egy darab papír kell amire felírod a hónapokat és amennyi csadapadék esett az adott hónap során feljegyzed,hogy tudd összesíteni meg ilyesmi.Tozatu-nak is mondtam,hogy írja le és akkor tud adatokat mondani a hónap csapadékáról például.Igazán nem tart sokáig azt az egyszámjegyű számot leírni kéthetente!:)))Na jó van mikor sűrűbben esik,több eső!:)
(Ha nagyon szakszerűen akarod csinálni akkor a napi csapadékot reggel 7h-tól másnap reggel 7h-ig kell mérni,de ilyenekkel nem kell fogalkozni azért)

Sajnos amit látsz mérőállomásokat az autópályák mentén,nem mindegyik adatai érhetők el az interneten,csak a nagyobb városoké.Ilyen pl Szeged ahol lakom,van Szolnok,Budapest,Győr,Szombathely,Pécs,Siófok,Miskolc,Debrecen.Ennyi van csak sajnos a kisebb városokról nem lehet adatokat lekérni.

Nálam elég szépen esik mostmár,eddig csak gynegén esett,és délután óta 9mm-nél tartok,ebből az elmúlt 2óra 6mm,tehát jól belehúzott,mert már délután 3óta esik.És még mindig esik,szerintem holnap reggelig kitart és 15-20mm meglesz.

Előzmény: Áfony (2123)