Gondoltam keresünk valami félreeső helyet a cuccosnak, találtunk is az egyik lépcső alatt egy tágas szobát, ami a valton szekuritty jókiállású, nálam 1-2 fejjel alacsonyabb biztibolyainak főhadiszállásául szolgált.
Megkérdeztem, lepakolhatunk e, mert a ruhatáras kislány elhagyta a kottát, és nem tudja a szerepét.
Hát persze hogy nem !
Persze tudtuk hogy ez lesz, csak agyonütöttük az időt ezzel a kis system-scannel. A system jó magyar szokás szerint offline volt, rosszul és bosszantóan működött, de mi marha jól szórakoztunk.
Eztuán feldobtam, hogy menjünk fel a VIP páholyba. Persze viccből. Felmentünk. Bejutottunk (!!!), mert a kifelé nyíló ajtón éppen jött valaki kifelé, mi meg a nyíló ajtón bementünk befelé. A VIP-kakasülő egyébként kb. féltelítettséggel üzemelt, ugyanis rajtunk kívül csak pár rockernek jutott eszébe belógni.
Különben elég messze volt a színpadtól, így aztán inkább a karzaton, a színpad mellett néztünk helyet, és lett is. Döbbenet...
Szóval ülőkoncert lett a dologból, de így le tudtuk rakni magunk mellé a kabátot, mindent frankón láttunk, plussz a backstage-be is bepillantást nyertünk... Egész jól jöttünk ki a buliból, ha belegondolok, hogy rendeltetésszerűen üzemelő ruhatár esetén lementünk volna megfulladni...
Maga a buli fergeteges volt, azért jópárszor felpattantam az ülőkémről, volt ordítás-tombolás-miegymás. Külön élmény volt látni a közönséget kvázi-zenekar-látószögből - fantasztikus volt...
Zeneileg a Gamma Ray nem egy rossz téma, de valahogy nem kapták el ezt az előzenélést, meg aztán ruhatáros kalandjaink el is szólítottak a produkciójuk első felétől, a Maident viszont tökéletesen lefigyeltük : nem lehet ok panaszra. A díszlet Kaszásain külön tetszett a szobor-imitáció, vagyis hogy keresztben is barázdáltak voltak, mint a több részből összerakott szobrok.
Hatalmas hangulat volt, igazi metál ünnep.
A buli után, az immár kiüresedett büfénél szintén a vicc kedvéért vettünk 3x3 deci ásványvizet és egy szendvicset : csupán 1100 forintra taksálták a nyilván üzleti etikai disszertációba mélyedt, figyelmetlen büfések... Ez azért is érdekes, mert ennyire pofátlan árak azért Pesten sem annyira szoktak lenni, és a csarnokon kívüli átlag 150 forintos sörárakból kiindulva azért nem erre számítottunk. Illetve de, a ruhatár-trükk után igen.
A buli után, a négyóra-valahányas vonatig tiszteletünket tettük a Vigadóban - nem ide volt tervezve az afterparty, de azért meleg volt, pia volt, és metál szólt - hol itt a baj ?
A pályaudvar jegykiadó nénijeinek rocker-harcosoktól megriadt arca pedig szépen keretezte ezt az emlékezetes éjszakát...