Nem cáfoltalak, és nem az igazad bizonyításához kértem az idézetet. Köszönöm, hogy előszedted. Nézzük. Te azt mondtad:
az összes ilyen ügyben, kivétel nélkül írásos ügyészi utasításra szünt meg a nyomozás."
Erre azt mondtam, hogy Salgó nem így fogalmazott. Ez tény. Ő így szólt:
"Azokban [...] ügyekben, amelyekben a megszüntető határozat az ügyészség döntésére született, kivétel nélkül írásos ügyészi utasítás szerint jártunk el." (Engedelmeddel a homályt növelő, információt nem tartalmazó részeket töröltem.)
A magyar nyelv és a logika fennáló szabályai szerint ez bizony csak annyit jelent, hogy voltak ügyészi döntésre megszűnt nyomozások (de nem mondja, hogy minden megszünetetett ügy ilyen volt), és ezekben minidg írásos volt az utasítás. Egyszerűbben mondva: ha az ügyész utasítást adott, azt írásban tette. EZ pedig nem több, mint a törvény szövegének a felmondása, de úgy, hogy te - és még pár százezer ember - nyugodtan félreérthesse.
Buta ember aki nem ismeri el Salgó intelligenciáját. (Bizony, a nyolcvanas években már nemigen alkalmaztak hülyéket az elhárításnál.)