Csipi a szemet a fenenek a Nemzeti Szinhaz. Volt itt aki a felhivta a figyelmedet, hogy anno Gobbi Hilda volt aki kozadakozast kezdemenyezett a kerdesben, talan nem volt fideszes. Nem reagaltal az erdemi reszere a hozzaszolasnak.
Valami homalyos "ti"-rol beszelsz, akik leromboltak a regi Nemzeti Szinhazat. Nem olyan nehezen dekodolhato, kikre gondolsz. Azokra akik nem fideszesek, ergo kommunistak, libsik, stb. Jomagam sem lennek fideszes, igy azthiszem a megszolitottak koze tartozom. Viszont 29 eves fejjel nehezen lehettem azok kozott akik lebontottak a regi Nemzeti Szinhazat. Es nem kedvelem a lerobbant muvelodesi hazakat, sem a kocsmakat. Hogy mit csinaltam a hazabol 40 ev alatt, az meg nyitott kerdes, van meg 11 ev, hogy kideruljon.
Viszont valoban csiptek a szemem az uj Nemzeti Szinhaz epitesenek korulmenyei. A lealitott epitkezes, az "udvari" epitesz kivalasztasa, meg a vegul megtartott palyaztatas utan is, es a csillagaszati koltsegek. A nagy semmi kozepen all az epulet, es nekem tovabbra sem tetszik. Mostansag epitik korul mindenfele muzeumokkal, hogy ne alljon mar magaban. Egy biztos, meg igy is jobb a Nemzeti, mintha nem lenne semmi.
Orban stilusa is ilyen. Jobb mint a semmi. De a valaminel mar kevesebb, meghozza sokkal. Olyan hutomagneses stilusa van neki. :)
(Valoszinusitem a Heti Hetesben citalt hutomagnes keszitoi sem maguk talaltak ki azt a feliratot, de Orban beszediroinak szinte biztos a hutomagnes adta az ihletet.)