PeTyUs Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2891
Na mielőtt olvasnám a többiekét leírom az én élménybeszámolómat.

Debreceni lévén sok eltévedt arcot kalauzoltam haverral a Főnix felé. A beengedés simán ment, bent valami hihetetlen látvány fogadott, az én számat egy hangos bazzeg hagyta el, haver kaján mosollyal az arcán csak ennyit mondott, rock is dead. =) Tényleg nagyon komoly volt, végig be volt ülve, és a küzdőtéren is rengetegen voltak, pedig még a Gamma Ray se volt sehol, nemhogy a Maiden.

Itt rátérnék rögtön egy hiányosságra.. ruhatár nem volt. Ez elég gáz így október végefelé, nade biztos kellett a hely a merchandise árusoknak, biznic iz biznic, ahogy a művelt lengyel mondaná.

Szokásos sorbanállás sörért, a mellékhelyiség megtekintése után lassan kezdtek Gamma Ray-ék.. fentről hallgattuk őket először, a végére furakodtunk előre az első sorokba. A hangzás borzalmas volt, az énekből 0 hallatszott. Gondoltam is magamban, azért egy Iron Maiden megengedhetné magának, hogy normálisan szóljon az előzenekaruk, de mentségükre mondom, hogy az ő hangzásuk se volt jobb az elején (a végére teljesen jó lett). Amúgy Kai Hansenék korrektül nyomták, amikor testközelbe kerültem beindultam azért. =)

Utána nem túl hosszú szerelés/hangolás után jött a Maiden.. és adtak egy frenetikus koncertet. A kedvenc "új" Maiden nótámmal nyitottak, és végig jól nyomták, látszott rajtuk, hogy ez az első turnéhelyszín, bejön nekik a nagyszámú magyar közönség, nagy kedvvel zenéltek. =) A sokat megélt Harris arcára (aki egyébként a jegy nélkül a Főnix mögött várakozó ismerőseimet egy-egy dedikált V.I.P. jeggyel ajándékozta meg) csak rá kellett nézni, eszméletlen milyen örömmel nyomja ennyi év után is. Igaz ez persze a többiekre is.

A program jó volt, az előadás is, bár nekem pár régi kedvencem nagyon hiányzott, befért volna az új nóták valamelyike helyére, de ez legyen az én bajom. =) A közönség is vette az adást, szerintem nem lehet ránk panasz. A fényshow és a füst eszméletlen profi volt, fasza a színpadkép a "gótikus katedrálissal", majdnem minden számhoz (lehet mindegyikhez =)) más hátérrel.. a Union Jackes Eddie háttér nagyon ütött, hogy Bruce is egy olyan zászlóval nyomult. =) Neki voltak amúgy jelmezei (maszk, katonai sisak, palást), és Eddie mester kétféle monumentális inkarnációban is megjelent a színpadon, egyik jobb volt mint a másik. =) Vérprofi volt az egész na, egyik legjobb koncertélményem, pedig láttam már egyet s mást. =) Bakik azért voltak (nem is a Hallowed Be Thy Name jön vazze, zászlóelejtés, stb. =)), az elején a hangzás nem volt az igazi szerintem, de a végére a keverőpult környékén kifújva magam ez a véleményem gyökeresen megváltozott.

Remélem lesz a dolognak folytatása, jó lenne újabb Maiden (és más) koncert Debriben! =)

P.S.: Dickinsonnak nagyon durván abszolút hallása lehet, a "scream for me Debrecen"-ben ahogy Debrecent mondta, tökéletes e-vel meg c-vel elég megdöbbentő volt egy angol szájából. =)