Nagynulla Creative Commons License 2003.10.20 0 0 6
Szia Angi!

Azt azért tisztázzuk, hogy a Zsuzsi nem "divatból" nem szoptat, hanem mert nincs teje.
Nem is volt neki igazán. Persze nem tett meg mindent érte, hogy legyen, nem áldozta fel az összes idejét, de ki tudja, mi segített volna.
A bencét én is szoptattam, amíg tudtam, de már iszonyú kevés tejem van, sajnos már reggel sem elég.
A tápitól valóban idegenkedünk, nem szeretjük. Amíg volt, lefejt tejet kapott. Most talán megint sikerül szerezni, akkor persze megint azt kap.
A hozzátáplálás meg olyan dolog, hogy mikor mit mondanak. A nagy gyerekeimnél az volt a divi, hogy 2 hónapos kortól krumpli, alma, 3 hónapos kortól főzikék, 5 hónapostól husi, stb.
Sok gyerek nőtt fel így, akkortájban.
Ki tudja mikor volt igazuk az orvosoknak? Most, vagy akkor?
Én hiszem, hogy a gyerek érzi, mi a jó neki.
Ha valami nem kell, vészjelzést ad. Kiütés, hasmenés, stb. Persze mindent óvatosan, kis mennyiségben kell próbálni.
És azt sem felejtsd el, hogy Bence a kórházban kapott először főzeléket, nem itthon.
A spenótot meg pl a doktornő mondta. Úgy kellett Schusynak megfőzni, mert bébiételben csak 6 hónapos kortól van.
Ja, és Bence úgy eszi a főziket, mint egy kis zabagép, és ráadásul majd kicsattan az erőtől, és az egészségtől.
Szóval szerintem figyelni kell a gyerkőcre, tudja ő, hogy mi kell neki.
Nekem a 3. lányom 11 hónapos koráig csak szopott. Neki egyszerűen nem kellett más. Akkor viszont rátért a felnőtt kajára. Életében nem evett bébiételt.

De a legérdekesebb Panka, a pici lányom. Nincs már elég tejem. Az orvos nagyon tiltakozott a tehéntej ellen, mert hajlamos Panka az allergiára, meg ekcémás is. Így, bármennyire is utálom a tápszert, kipróbáltuk. Egyik fajta sem kellett neki, köpte kifele. Megpróbáltuk a gyerektejet, szerintem nagyon finom, az sem kellett. Végül muszáj volt tehén tejet adni, nem volt más ötletem. És láss csodát, az sem kellett. Nem lehetett belediktálni. Iszonyú bajban voltam, mi a csudát adjak neki. Kipróbáltuk a gyümölcsös joghurt italt (joghurtot kaphatnak), na az tetszett végre, nyelte, mint kacsa a nokedlit.
De aztán eszembe jutott, nem lesz jó, mert cukros, én pedig nem akarom az édesre rászoktatni.
Gondoltam kipróbáljuk a naturt, legfeljebb megiszom én, ha neki nem kell. És képzeld el, izlik neki! Az a savanyú vacak. A probléma megoldódott, azt issza reggel, este. És ráadásul milyen egészséges!

Egyébként a szoptatás mellett én is adtam Pankának gyümölcsöt, főzeléket. Ő is szerette/szereti. Igaz, a mai napig nem eszik meg egy egész üveggel egyszerre, míg Bence símán bevágja. Az a kis lurkó rengeteg eszik, iszonyú étvágya van. A tápszer pedig nagyon hízlal, ha az adagjánál többet adsz a gyerköcnek. Akkor lesznek olyan felfújt, tápos gyerekek. Márpedig Benci sokkal többet, és többször eszik, úgyhogy neki ez a legjobb megoldás, hidd el.

Na, jó hosszú lettem, bocs!

Mesó

Előzmény: Angiszeged (2)