bormester Creative Commons License 2003.10.16 0 0 379
Tudom, hogy pillanatnyilag az ügyészség Magyarországon a szakmaiság csúcsa (amivel ezennel átvette a stafétabotot az eddigi szakmai Olimposzoktól, a pénzügyi felügyelettől, amely pedig a jegybankot váltotta volt).

De.

Megmondaná valaki nekem, hogy a munkát, amelyet Tocsik úrhölgy végzett az ügyészség miképpen minősítette ekképp?

Szerinte a jogásznő ténykedése az ingatlanszolgáltatás illetve a gazdasági tevékenységet segítő egyéb szolgáltatás kategóriájába sorolható be, s az ingatlanpiacon tisztességes munkával 1996-ban ennyi pénzt lehetett keresni.

Most akkor (csak hogy tisztán lássak):

- Ha egy kiegyenlítetlen kifliszámla okán fennálló adósság dolgában közvetítve próbált volna meg Tocsik úrhölgy az állammal egyezkedni, akkor az ügyészség a pékipari átlagfizetésekkel operálna?

- Ha már Tocsik úrhölgy tevékenysége ingatlanközvetítés az ottani tisztességes munkával szerzett jövedelem összefügg-e az ügyletértékkel, ill. a kontraktusok számával?

- Jelent-e fordulatot az ügy az itt részleteiben tárgyalt más ügyek ügyészségi kezelésében? Pl. ha jól értem, most a Globe Trotters-nek vissza kell majd fizetnie a 350 millió forintból annyit, amennyivel az több, mint amennyit egy keleti-pályaudvari roma karóra árus egy óra alatt megkeres (noha ez utóbbi valamivel többet dolgozik a pénzért). Vagy pl. a MERT Rt vissza fogja fizetni az 1 Mrd Ft-ból azt, amennyivel többet kasszírozott egy átlagos DTP-shopnál egy-egy millitekergő kiadványon (cca 990 millió Ft-ot).

Mert most az ügyészségnél ez lett itten az irály. Ugye jól értem?