Szervusztok. Bár ebbe a topicba utoljára valamikor februárban írtak, mégis, ez a legtöbb hozzászólásos topic az Indexen a meditációról, így itt érdeklődöm.
Elöljáróban annyit, hogy 20 éves srác vagyok, aki még sosem meditált. Ami jelenleg igazán érdekel ezzel a témával kapcsolatban, hogy vajon el lehet e érni meditációval olyan élményeket, amilyeneket mondjuk LSD-vel lehet megvalósítani. Azt is hozzáteszem, hogy még soha nem próbáltam ki semmilyen kábítószert. Ugyanakkor az LSD-vel - amiről épp a napokban olvasgattam - bejárható utakra, megtapasztalható élményekre úgy érzem, van igényem. Nos mivel egyrészt jobb szeretem magamtól elérni azokat a dolgokat, amiket el szeretnék; továbbá jobban kedvelem a természetes dolgokat - most lehetne persze vitázni arról, hogy az LSD nem természetes e, mert bár mesterségesen előállított anyag, de hát megtalálható pl. a rozsban -, és ha van más, természetes mód ezen dolgok megtapasztalására, akkor mindenképpen azt választanám inkább, mint a kábítószert. Logikusnak találom azt a gondolatot, hogy amire az agy képes valami szer, vegyület, növény hatására, arra képes kell hogy legyen magától is. Zen mesterek állítólag laboratóriumi körülmények között, ellenőrizve voltak olyan állapotban, amelybe mások csak drog által kerültek, tehát zen mesterek maguktól értek el ilyen állapotot, méghozzá minden káros hatás nélkül. Valószínűleg meditációval. Persze, ez esetben nem hallucinogén hatásokról volt szó, csak megemlítettem, érdekes esetként.
Tehát, nézzétek el nekem, ha hülyeséget kérdezek; nem vagyok járatos sem a kábítószerekben, sem a meditációban. Úgyhogy, ha rendszeresen meditálók, akiknek van komoly tapasztalatuk a témában, válaszolnak nekem, azt megköszönöm. Érdekes lenne pl. egy olyan ember beszámolója, akinek sok személyes tapasztalata van a meditációról, és az LSD-ről is. Dehát ez csak egy lehetőség, a lényeg, hogy ha valaki tud erről beszélni, annak várom a beszédét.