martisz Creative Commons License 2003.10.16 0 0 511
Üdvözletem !

Biztos tele van már a hócipőtök a töketlen kezdők kérdéseivel, de ha nem lenne terhes a számotokra, légyszi segítsetek:
Szeretnék venni egy digitális videókamerát, de lövésem sincs, hogy egyáltalán melyik márka az, ahol érdemes keresgélni. A legfontosabb szempont a következő lenne:
Építek egy komoly terepasztalt, az építésről folyamatosan teszem fel az anyagot a netre. A http://www.martrain.hu címen meg tudjátok nézni az eddig elkészült képeket, leírásokat. Elkezdtem videókat is csinálni üzem közben a vonatokról, azonban a 10 éves agyonhasznált HITACHI 8 mm-es mono kamera teljesen alkalmatlan a célra. Tehát olyan kamera kellene, ami a lehető legjobb minőségben tudná rögzíteni ezeket az apró részleteket. Nem tudom, hogy létezik-e külön makro funkció kamerán. Fontos lenne a manuális állítás lehetősége, mert elég mostohák a fényviszonyok a padláson, ahol az asztal áll. (pl.fehér-egyensúly manuális állítás). Fényképezni nem akarok vele, mert arra már van egy 4,1 Mpixeles Casio gépem, tehát ez a funkció nem lényeges, hogy szuper legyen. Hang szempontjából sztereót szeretnék, lehetőség szerint külső mikrofont lehessen rákapcsolni.
Mindezek mellett egyéb, családi vidók készítésére is használnám, itt jó jönne a full automata mód.
2-3 hetente járok Bécsbe, olvastam, hogy ott kedvezőbb áron lehet komolyabb gépekhez jutni, csak a némettel állok hadilábon, úgyhogy úgy szeretnék bemenni a boltba, hogy tudom mit akarok. Ár szempontjából 1000 euro környékén áldoznék erre.
Nézelődtem a hazai márkakereskedésekben, de úgy vettem észre, hogy mindíg az a legszuperebb kamera, amin éppen a legnagyobb árrés van vagy a legtöbb áll a raktárban.
Köszönettel:
Martisz Gábor
info@martrain.hu