szilva Creative Commons License 2003.10.16 0 0 7988
Volt két kérdésem nemrég, közben mindkettőt valahogy megoldottam. Leírom, hátha másnak is jól jön.

1. A kazettáról bedigizett és MP3-ban eltárolt anyagnál a számhatárokat nagyon szépen ki lehet jelölgetni az itt javasolt mp3directcut nevű progival. A kijelöléseket egy CUE fileba ki lehet menteni, sőt, ha szükséges, ez alapján a program legyártja a rész-MP3-akat is. Az íráshoz én kibontottam az MP3-at WAV-ba és kijavítottam a filehivatkozást és -típust a CUE-ben (lassú gép, nem-burnproof író). Ez nálam működött (Nero 5.5.8), de sajnos ott, ahol ezt ki kellene írni, a régebbi (5.5.5-ös) Neroval nem sikerült megetetni az így elkészített CUE/WAV párost, valami husznvalahány gigának hitte a műsort, így maradt az MP3 szétdarabolása az írás helyszínpén a CUE alapján, majd a darabok WAV-ba konvertálása WinAmppal. Ezután sima audio CD compilationként mentek ki a WAV-ok.

2. VideoCD rajzfilm, ami több epizódot tartalmaz. Az mpeg-et nem akartam darabolni, ezért kerestem olyan megoldást, aminél kijelölhetem az egyes epizódok kezdetét. Valaki javasolta itt a VCDEasy-t, aminek a legutolsó, még free verziójával dolgoztam. Itt a behúzott mpeg-ben ki lehet jelölni fejezeteket. Ezek a fejezet-kijelölések nem azt eredményezik, hogy íránál több track jön létre, hanem a vezérlés-leíróba kerülnek bele. Az én lejátszómon teljesen jól működött a fejezetekre tördelt műsor, a számbillentyűkkel és az előre/hátra ugrás billentyűkkel is lehetett navigálni. Egyetlen zavaró apróság volt nálam megfigyelhető: a fejezet számát a lejátszó sehol nem jelenítette meg, sem képernyőn, sem a kijelzőjén, csak a track-beli időpozíciót mutatta. Ettől eltekintve szerintem nagyon jól használható ez a megoldás.