mint nem orvos, gyermekes egyetemi diplomás, orvostestvéres a következőket tudom írni......
míg fiatal voltam az egyetemi éveim alatt hétvégenként folyt a buli. a testvérem otthon tanult szombat éjszaka.......ő halálra tanulta magát már a felvételiért is, és lehúzott 6! kemény évet! a kötudottan legkeményebb orvostudományin (szummakumlaude)! majd jött neki újabb 6 év az első szakvizsgáig, amikor én már a 8-szorosát kerestem az én diplomámmal.......
egy percet sem csodálkozott a család, amikor összepakolt, és elfogadta az első kutatói állást amerikában......
a másik választása az volt, hogy kb. az én fizetésemért elmegy orvoslátogatónak egy gyógyszercéghez (ez az igazi szakmai kihívás, nem?)
a mi körzetünkben meg nincs gyermekorvos.....
nyugdíjba ment tavasszal. azóta sem bírják feltölteni az állását, nincs jelentkező. sohasem kérte, de vonakodva elfogadta a 2000 forintot. szomszéd gazdagékhoz magánorvos jár. ott indulnak, hogy 4000 a kiszállás, a többi táblázat szerint......
és meg lehet próbálni monjuk a telki magánkórházat is, ha vki sokalja a paraszolvenciát..... tudjátok menji ott egy szülés? ráadásul szakmailag szar is a hely!
ha elmész a fogorvoshoz, az menjibe kerül?
az ügyvédnél gondolkodás nélkül csengecc.....