SkeletonNation Creative Commons License 2003.10.14 0 0 400
Nem akarok belemenni parttalan vitákba, de azért egy pár mondatban reagálnék...

"...egy kicsit gatlasosabban dicserem magam mint Te az iskoladat..."
Tudtommal ez egy GDF topic. Mit dícsérjek itt? Az Elte-t? Szerintem ez a topic direkt azért van, hogy a GDF-es hallgatók itt összegyűljenek, és megbeszéljék az őket foglalkoztató kérdéseket. És nem hinném, hogy elítélendő lenne, vagy bárkit is zavarna, ha a GDF-es topicban, a GDF hallgatóiba egy kis lelkierőt igyekszik valaki önteni. Az iskola sokszor nem könnyű, sokszor elönti a hallgatókat az elkeseredés, elbizonytalanodnak. Mivel ez távokatatási rendszer, nincs olyan összetartás a hallgatók között, mint egy nappali rendszerű képzésen. Kénytelenek más lehetőségeket keresni a problémáik, kétségeik megbeszélésére.
Szerintem ha lenne (nem tudom, hogy van-e, vagy nincs) Szofi-s topic, senki nem tenne neked megjegyzést arra, hogy a saját iskoládat dícséred...

"...Mivel azonban a Szofi-t is emlitetted..."
Azért említettem ezt, mert a nem sokkal korábbi hozzászóló hozta fel éppen ezt. Nem direkt pécéztem ki, csak a felvetés az volt, hogy a Szofi jobb, szebb, többet ér, stb... stb... Erre kívántam reagálni.

"1. A Szofi nem iskola. "
Ok. Ezt elfogadom. Igazad van. De megint vissza kell utaljak a korábbi hozzászólóra, aki ezt másképp igyekezett beállítani.

"2. Hallgatoink, kulonosen a kettannyelvun rendre a Nokia-nal es az ericsonnal jelyezkednek el."
A mieink is. Habár az utóbbi 1 évben ez igen nehézkes, mivel a telekom szektor recessziója miatt minden nagyobb telekom multinál létszámstopp van. Talán jövőre lesz megint bővítés.

"3. Kepzeseink tanterveit a DEGAZ, OTP, MOL, stb akkreditalta. "
Mégis hozzánk iskolázzák be a dolgozóikat. Ki érti ezt?

"4. Elsosorban mernoktovabbkepzessel foglalkozunk. "
A korábban hozzászóló nem ezt állította. Állítólag ő tanulótok, és nem mérnökként, hanem mérnöki diploma megszerzése helyett jár hozzátok.

"5. Tobb GDF-es tanar tanult nalunk, mikozben a GDF-en tanitottak. "
Nem a kis tagozatokat kell alapul venni. A kis tagozatoknak nincs is jövője, 1-2 éven belül meg is fognak szűnni, ez a főiskola álláspontja is. Kb 5-7 nagy vidéki tagozat fog fennmaradni, akik jelen pillanatban is a minőségi oktatást végzik. És ezeken a tagozatokon (Elnézést, nem akarok leszólni senkit sem!!!!!!) nem hinném, hogy a tanárok a Szofihoz mennének tanulni, mivel szinte mind olyan oktatók, akik a nagy egyetemeken is tanítanak. Az olyan tanároknak, akik a hallgatók előtt haladnak 1 leckével, és így próbálják felszínen tartani magukat, nincs jövője! Ezeket az embereket sürgősen el kell távolítani (és el is lesznek nagyon hamar)!

Összegezve: a korábbi hozzászólásomat (ha kicsit korábbra is visszalapozol, és elolvasol pár korábbi hozzászólást láthatod) nem a Szofi elleni kirohanásnak szántam, csak egy korábban provokáló hozzászóló csúsztatásait kívántam helyre tenni. Ha Te mégis annak vetted, akkor sajnálom, hogy ezt olvastad ki belőle, mert a szándék nem ez volt.

Előzmény: DIÓ (399)