Nem akarok belemenni parttalan vitákba, de azért egy pár mondatban reagálnék...
"...egy kicsit gatlasosabban dicserem magam mint Te az iskoladat..."
Tudtommal ez egy GDF topic. Mit dícsérjek itt? Az Elte-t? Szerintem ez a topic direkt azért van, hogy a GDF-es hallgatók itt összegyűljenek, és megbeszéljék az őket foglalkoztató kérdéseket. És nem hinném, hogy elítélendő lenne, vagy bárkit is zavarna, ha a GDF-es topicban, a GDF hallgatóiba egy kis lelkierőt igyekszik valaki önteni. Az iskola sokszor nem könnyű, sokszor elönti a hallgatókat az elkeseredés, elbizonytalanodnak. Mivel ez távokatatási rendszer, nincs olyan összetartás a hallgatók között, mint egy nappali rendszerű képzésen. Kénytelenek más lehetőségeket keresni a problémáik, kétségeik megbeszélésére.
Szerintem ha lenne (nem tudom, hogy van-e, vagy nincs) Szofi-s topic, senki nem tenne neked megjegyzést arra, hogy a saját iskoládat dícséred...
"...Mivel azonban a Szofi-t is emlitetted..."
Azért említettem ezt, mert a nem sokkal korábbi hozzászóló hozta fel éppen ezt. Nem direkt pécéztem ki, csak a felvetés az volt, hogy a Szofi jobb, szebb, többet ér, stb... stb... Erre kívántam reagálni.
"1. A Szofi nem iskola. "
Ok. Ezt elfogadom. Igazad van. De megint vissza kell utaljak a korábbi hozzászólóra, aki ezt másképp igyekezett beállítani.
"2. Hallgatoink, kulonosen a kettannyelvun rendre a Nokia-nal es az ericsonnal jelyezkednek el."
A mieink is. Habár az utóbbi 1 évben ez igen nehézkes, mivel a telekom szektor recessziója miatt minden nagyobb telekom multinál létszámstopp van. Talán jövőre lesz megint bővítés.
"3. Kepzeseink tanterveit a DEGAZ, OTP, MOL, stb akkreditalta. "
Mégis hozzánk iskolázzák be a dolgozóikat. Ki érti ezt?
"4. Elsosorban mernoktovabbkepzessel foglalkozunk. "
A korábban hozzászóló nem ezt állította. Állítólag ő tanulótok, és nem mérnökként, hanem mérnöki diploma megszerzése helyett jár hozzátok.
"5. Tobb GDF-es tanar tanult nalunk, mikozben a GDF-en tanitottak. "
Nem a kis tagozatokat kell alapul venni. A kis tagozatoknak nincs is jövője, 1-2 éven belül meg is fognak szűnni, ez a főiskola álláspontja is. Kb 5-7 nagy vidéki tagozat fog fennmaradni, akik jelen pillanatban is a minőségi oktatást végzik. És ezeken a tagozatokon (Elnézést, nem akarok leszólni senkit sem!!!!!!) nem hinném, hogy a tanárok a Szofihoz mennének tanulni, mivel szinte mind olyan oktatók, akik a nagy egyetemeken is tanítanak. Az olyan tanároknak, akik a hallgatók előtt haladnak 1 leckével, és így próbálják felszínen tartani magukat, nincs jövője! Ezeket az embereket sürgősen el kell távolítani (és el is lesznek nagyon hamar)!
Összegezve: a korábbi hozzászólásomat (ha kicsit korábbra is visszalapozol, és elolvasol pár korábbi hozzászólást láthatod) nem a Szofi elleni kirohanásnak szántam, csak egy korábban provokáló hozzászóló csúsztatásait kívántam helyre tenni. Ha Te mégis annak vetted, akkor sajnálom, hogy ezt olvastad ki belőle, mert a szándék nem ez volt.