marzel Creative Commons License 2003.10.13 0 0 383
Ola!

Na mi ujsag, egy honapja megallt az elet?

Vegre kijutottam Portoba. Masfel hete vagyok itt, es 5 honapot leszek osszesen. Mostmar nincs kerdesem. Elvesztem. Na jo nem, de az elso het nagyon durva volt. Senki sem beszel az uzletekben angolul, ami mondjuk kene ahhoz, hogy buszjegyet vegyen az ember. Azert mukodik. Egyedul a diakok beszelnek angolul, de sokan huzzak a szajukat, hogy nem nagyon tudnak.Meglepo, hogy sok idos ember beszel angolul. Ja bocs, a repteri busz vezetoje beszelt angolul. A tobbi nem.

Utbaigazitas: buszvezetoben ne bizz. Ha nem pontosan oda megy, ahova te akarsz, hanem 1 utcaval odebb, akkor elhajt, hogy ez nem a te buszod.

Orulten vezetnek. Lonely Planet szerint itt van a legtobb baleset Europaban. A busz 30-as tablanal 60-al megy. A taxis varosban 100-al. Persze csak ejszaka, mert nappal dugo van, ui. a legtobb diak kocsival jar. Allitolag, ahogy buknak ki a felev soran ugy javul a kozlekedes :)

Utbaigazitas meg: Nagyon segitokeszek. Akkor is, ha nem beszelnek angolul. Akarmilyen ertelmes fejet vagtunk eddig altalaban mindig 5x elmondtak merre kell menni. Ez aztan jol megkavar. Lonely szerint, ritkan hallhato az hogy nem tudom. Akkor is megmondjak merre menj, ha nem is tudjak :) A holgy akitol a koleszom felol erdeklodtem nem torodott bele, hogy nem tud segiteni, es elrangatott az otodik emberig, aki mar tudott angolul. A lenyeg az, hogy mar eleve jo utcabol indultam, kb. 5 perc gyaloglas utan megtalaltam volna, igy lett belole 1 ora. Szoval ovatosan.

A hazak szamozasa az idegeneket megtevesztheti: ha a 30-as szamnal allsz es a 330-at keresed, nem biztos, hogy a varos masik vegeben van. Nem ritka, hogy 20-30-asaval kovetkeznek a szamozasok, igy a fenti pelda ket aprocska haztombot jelent.

Na, kiadtam magambol. Azert szep a varos :)