szacsek
2003.10.13
|
|
0 0
4210
|
Tisztelt Márkatársak!
Csak ma találtam meg ezt a topicot, az utolsó 15 oldalt gyorsan el is olvastam.
Szeretném megosztani tapasztalataimat Veletek.
2001. júniusában vettem át egy 16 szelepest. Jelenleg 46000 km van benne.
2 hónap után meghalt az egyik tompított izzóm, 2 hétre rá a másik. Csere Tungsramra, azóta működik, állandó bekapcsolás mellett.
Gari lejárta előtt ki kellett cseréltetni az egyik első hangszórót.
1 év után eltörött a kesztyűtartó műa. pántja.
2 hete kiégett a bal hátsó helyzetjelzőm.
Most cseréltem ablaktörlő lapátokat.
Ez idáig OK, de most jön a java!
2001. telén hazafelé a ferihegyi gyorsforgalmin elkezdett az autó rángatni. 300 méter után abbahagyta. Másnap ugyanott ugyanaz. Egy héten keresztül minden nap, utána már máshol is csinálta. Irány a szervíz (Váci út), computer felrak, sehol semmi, minden OK. Hazafelé ugyanaz a hiba. Másnap szintén szervíz, megint semmi, viszont kicserélték az összes gyertyámat trafóstól, hátha az volt a bibis. Két nap múlva hazafelé rángatás megint, Kispestnél vészvillogóval ki, motor leáll. Assistance szerelője nem érti miért csattog az egész, trélert hív(Péntek este). Autó hazavisz, hétfő reggel saját lábon, hiba nélkül szervízbe Vecsésre. Hiba nincs (mentek vele vagy 80 km-t).
Két napig működött rendesen, utána a Krisztina téren leállt. 200m-re cégem mélygarázsa, az út tartott kb fél órát. Másnap reggel trélerrel irány a Váci úti szervíz. (Garázsból a trélerre utána le saját lábon) Ismét semmi hiba. 150 km megtétele után kiadták az autót, nem találtak semmit. A munkafelvevő tanácsolta, hogy tegyek a tankba injektortisztítót és tankoljak máshol. Addig Shell Vecsés, W-Power 95 mindig! azóta AGIP. A hiba többet nem jelentkezett! (Előtte 5 éven keresztül tankoltam ugynezt, ugyanott Vectrába, 0 hiba)
Amit írtatok fogyasztási adatokat, csak meg tudom erősíteni, nagyon meg vagyok elégedve a kis jószággal!
Vezetési stílusomról csak annyit, hogy szeretem kihasználni az autó tulajdonságait, sokszor I-II-V. Néha max fordulatnál letilt.
Bocs a hosszú levélért!
Üdv: Szabó Zoli
|
|