Kage Creative Commons License 2003.10.12 0 0 388
Részben igazad van, részben viszont nincs.
A GDF sajnos amiatt züllött le, hogy AKÁRKIT felvettek, örültek bárkinek aki ment, nem volt semmi szelektálás. Így sokan akiket máshova nem vettek fel ide jöttek, vagy csak éppen a katonaság elől menekülve, stb. Az oktatás rendszere egészen más mint máshol, a tantárgyak oktatása nem párhuzamosan, hanem sorosan, egymást követően történik. Valamint megjelenési kötelezettség sincs (csak a vizsgákon nyilván). Nekem ez tetszik, de mint írtam, innentől kezdve minden a tanuló szorgalmán múlik.
Az oktatási anyag pedig évről-évre változik, így igyekeznek naprakészek lenni, és több helyről hallottam, hogy nagyon jók a GDF-es könyvek, a programozósok is, sok más suli is ezeket használja. A történet pedig arról szól, hogy itt leginkább manager képzés folyik. Akinek kell ugyan tudnia alap szinten programozni, de minden bizonnyal nem ez lesz az első és legfontosabb az életében. 4 szak van a műszakin, az egyik ez, de a diákok 3/4-e ezt választja. Van még biztonságszervező (ami sokat nem ér, de legalább könnyen elvégezhető), van a programozós, na ezen már nyilván programozás folyik keményen, és a negyedikre már nem is emléxen. :)
Szóval lehet hogy vannak más sulik, de nem biztos hogy mindenben jobbak. És mindenkinek el kell döntenie mit akar, ide nem azok jönnek (szerintem) akik mindenáron programozni akarnak tanulni, és rendszerprogramozók akarnak lenni, de ennek ellenére elég sok a programozós tárgy is. Én pl. azokat rühellem a legjobban.. gyűlölök programozni.. nem is tudok. :)
Előzmény: jakovben (385)