Sziasztok!
Lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de tudnátok segíteni, hogy krupposak-e a gyerekeim? Az is eltartott egy ideig, amíg felmerült bennem a gyanú, hogy ez lehet.
1. a nagyobbik a hónap végén lesz 2 éves. Meg volt fázva, ezért elmentünk orvoshoz, Sumetrolimot kapott. Azóta eltelt kb. 1 hét, úgy tűnt, minden ok, de egyszer csak elég hörögve vette a levegőt, olyan volt, mintha "kongana" a mellkasa. Emellett be volt rekedve, de nagyon. És köhögött. Volt 1 éjszaka, hogy többször bementem, mert hallottam, hogy fuldokolva veszi a levegőt. Azért nem vittem el orvoshoz, mert gondoltam, ez még a megfázás. Ez kb. 2-3 napig tartott, most már jobb, csak kicsit van berekedve. Ha ez krupp, akkor ilyen esetben mikor kell mentőt hívni? Azon az éjszakán kellett volna? Eszembe jutott, de úgy voltam vele, várok, mert egyedül vagyok a 2 gyerekkel, és nem tudtam, mi legyen. Szerintetek?
2. a kisebbik 4 hónapos, nála most kezdődött az ugató köhögés. a nagyobbnál az előző eset 2 napja volt. Lehet ez is az, vagy ez más? Ő nem fulladozik levegővétel közben, de ha köhög, van, hogy alig kap levegőt.
Akkor ez most mi lehet? Gondoltam, ha továbbra is ez van, hétfőn megint megyünk a dokihoz, de addig elvigyem ügyeletre? Vélemények?