Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.10 0 0 2091
Sziasztok!

Internet szűke miatt nem tudtam jelentkezni ezen a nagy esős héten sajnos.Szóval örülök,hogy végre mindenütt sok eső esett!Utoljára Szegeden vasárnap délután voltam,és Szentesre vasárnap 19:30-kor érkezdtem.Na de!Ekkor kezdődött Szentesen az év legjobb vihara!!20h-ra nagyon sűrűn villámlott ny és dny felé és az áramlás dny-i volt így tudtam,hogy lesz "valami".És nagyon sokat villámlott ezek égtájak felé,másodpercenként,nagyon élvezetes volt.És 20:20-kor megjött az eső!De úgy,hogy a látótávolság 50m-re csökkent és kb 10perc alatt 15mm jött le.20:30-kor közeli dörgések is voltak,de aláfestésnek folyamatos morajlás volt,mert igazából nem érintette teljesen Szentest,hanem é-ra vonult el a java.És ezért Csongrád városában sokkal több esőt is adott,meg jégeső is volt ott ahogy mondták.21h-ra márcsak kelet felé villámlott,és kiderült az ég szinte.Éjfélkor pedig arra ébredek,hogy esik az eső...és egész delelőttig esett és 24mm esett.Ezután eljött a kedd este és 20h-kor elkezdett esni az eső és egész szerda délig!Újabb 28mm eső esett.így Szentesen ezen a héten hozzávetőlegesen 67mm eső esett.Nos és most értem haza Szegedre.Itt a vasárnap esti zivatar nem érintett,semmi nem esett,de 16mm esett hétfő reggelig azt éjszakai csendes esőből, azután a szerdai csapadékból itt 26mm esett és tegnap csütörtökön 3mm esett még, így ezen a héten nálam "csak" 45mm eső volt,és ha hozzáadom az előtte levő 4.5mm-t akkor az Októberi csapadékmennyiség 49.5mm!:))