Sziasztok :)
Nem igazi akvárium-téma, de azért ne haragudjatok nagyon, jó? :))Bár ők is akváriumban laknak.
Vörösfülű éxerteknősöket nevelgetek, én keltettem őket a saját teknősöm tojásaiból. 10 teknőskölyök "született", és 3 kicsinek keresek még gazdát.
A teknőcök 3 és 4 hónaposak, egészségesek, egy 200l-es akváriumban élnek, fagyasztott édesvízi halat, vörös szúnyoglárvát, Tetra tápot (fiatal teknősöknek valót) és vízinövényt esznek.
Kérem, ha tudsz olyan, az állat gondozását felelősséggel vállaló emberkét, aki éxerteknőst szeretne, esetleg Magadra ismersz :), keress meg az itteni emilcímemen.
Az árról: 1e Ft-ot kérek 1 kisteknőcért, melyből UV-lámpát szeretnék majd vásárolni a saját teknősömnek.
Oroszlányon lakom (Komárom megye), Pestre, Sopronba, esetleg Pécsre és ezeken a vonalakon meg tudom oldani a szállítást.
Referenciaként a teknősök topikban található Révfülöpöt ajánlom, az ő Tano-ja is tőlem származik :)
A vörösfülű éxerteknős importját több okból betiltották, így a kereskedelemben nem, vagy csak elvétve kapható. Van állatkereskedés, amely szívesen átvenné őket, de nem akarom így "értékesíteni" őket, mivel tudtommal elég nagy az elhullás a szakszerűtlen tartás miatt... Szeretném, ha minden "unokám" megbízható gazdához kerülne.
A kicsikhez "használati utasítást" adok, én is ebből tanultam meg a teknőstartást, és azt hiszem, sikeresen :)