Tamás Creative Commons License 2003.10.09 0 0 513
Most jött egy levél a rendőrségtől, hogy ÉN vagyok a hibás, és 10000 forint szabálysértési bírságot szabnak ki, a másik fél nem hibás. KRESZ-re hivatkozás: "3. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles … c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.", és azt állítja, hogy én "figyelmetlenségből belehajtottam a másik autóba".

Az itt foglaltakra a következőket érdemes írni:

"Nem felel meg a valóságnak, hogy én hajtottam bele a másik járműbe. Mint a kárbejelentőből, a helyszínen felvett jegyzőkönyvből is egyértelműen megállapítható, az ütközés az én járművem oldalát érte. Álláspontom szerint nehezen elképzelhető, hogy én a járművem keréktengelyeihez képest merőleges mozgást végezve ütközök neki egy, a forgalomhoz képest egyébként merőlegesen álló jármű hátsó részének. Továbbá meg vagyok róla győzödve, hogy az adott helyzetben a legnagyobb fokú gondosság sem lett volna elegendő, hogy az oldalról járművembe tolató másik személygépkocsi elől mintegy félreugorjak, mert ehhez a fentebb már tisztázottan lehetetlen mozdulatot kellett volna végrehajtanom, csak éppen a másik irányba."

Na, mondjuk lehet finomabban. :-)

Azt mindenképpen meg kell említeni, hogy éppen a másik fél szegte meg a hivatkozott előírást (3.§ (1) bek. c) pont), amikor akkor tolatott be a sávodba, amikor éppen mögötte voltál.

Előzmény: sonne (506)