Szia!
Nekem is hasonló történt annak idején a kocsival. Egy hónapos korában megkulcsozták. Mivel nekem csak 20-25 cm hosszú volt és nem ment le fémig ezért vettem az Opel szervíz alkatrészosztályán kb. 800Ft-ért ecsetes javítófestéket, kipucoltam a "sebet" mosószeres vízzel aztán alkohollal zsírtalanítottam és a javítófestékkel rávittem két réteget kb. egy óra száradási idővel közöttük.
Messziről nem látszódik, csak ha melléállsz és direkt keresed. Ez két éve volt azóta nincs rozsdának nyoma tehát nem sikerült rosszul a védelem. A fogkrémet felejtsd el, hiszen vízben oldódik, így az első eső lemossa. Arról nem is beszélve, hogy ha sikerül valahol kék fogkrémet kapnod, akkor szólj nekem is ! :-))
Én azért döntöttem a házi javítás mellett, mert a sérülés viszonlag kicsi volt így az értékcsökkenést sem vészes viszont a komplett ajtó újrafényezése a Casco mellett is 50,000Ft lett volna (önrész).
Egy dolognak nézz mindenképpen utána. Ha nem túl mély a húzás és nem ért fémig, akkor lehet, hogy úgy fel tudják polírozni, hogy eltünjön. Erről ne márkakereskedőt kérdezz meg, hanem egy független szakit, hacsak nincs megbízható ismerősöd a kereskedés szervizében. A márkakereskedő akit anno én megkérdeztem meg sem említette a polírozás lehetőségét és csak fényezni lett volna hajlandó, az is úgy, hogy a "Comfort" feliratot nem tudja visszatenni...
Aztán később valaki látva a házi javításomat mondta, hogy szerinte nyom nélkül ki tudták volna polírozni, dehát akkor már... :-)
üdv,
hpz
Ui.: Utána még hetekig dühbe gurultam ha megláttam a "sebet" amikor reggelente lementem a kocsihoz...