Porter Creative Commons License 2003.10.07 0 0 143
Mi a BNV-n láttuk Stanley-éket, baromi húzós áraik voltak. A mellettük levő standon viszont volt egy cég, akik hasonló, elhúzható tükörajtókat csináltak - a Mammut-ban (Parkoló-sor) van kirendeltségük, nagyon korrekt árakat mondtak. Az én drága Silver-em biztosan megadja a cég pontos nevét, ha valakit érdekel.

Mivel nekünk a bejárat mellett van egy 4,5 méteres, 60 centi mély beugrónk, nem kell az oldalsó, hátsó záróelemeket ("korpuszt")megvennünk, hanem csak az ajtót és a belső polcokat, amiket közvetlenül a falra szerelünk. Így kb. felére csökken az ár, valamint a penészedés sem téma.

Penészedés egyébként nagyon csúnya lenne. Ilyen legfeljebb a rosszul hő- és vízszigetelt, szellőzetlen lakásoknál fordulhatna elő (pince, fölszint, vagy a nem szigetelt hőhidak mentén).

Egyszer laktam egy régebbi építésű lakásban, ahol nagyon rossz volt a fűtés és ezért alig szellőztettem - na, az persze szépen bepenészedett néhány hónap alatt.

Mivel az újonnan épült lakások még legalább 1 évig nagyon nedvesek, gyakran kell szellőztetni. Nálunk ez nem lesz gond, a lakásunk kb. 1/3-a üvegajtó és ablak.

Előzmény: groteszk (142)