syrius Creative Commons License 2003.10.03 0 0 9
Mathematica (for Windows)-hoz hasonló programot???
Most kezdtem el ismerkedni vele és már alig tudok ránézni a DERIVE-ra, pedig azzal kellene dolgoznom. Szerintem Wolfram programjához tényleg nincs fogható, az egyetlen "hátránya", hogy azért kezdő matekosoknak kevésbé ajánlanám, míg a DERIVE-ba most vezetem be a 6-os gyerekeket. Számomra a programok értéke azzal is mérhető, hogy mennyire barátságos nemprofiknak, illetve mennyire teszi érthetővé a matekot a legifjabbak számára. A Derive méreténél és működésénél fogva talán barátságosabb, de a MAthematica tudása (még a Help-jét nyomtatom bőszen) óriási. Ezekután csak azokat a matematikusokat nem értem, akik elborzadva fordulnak el a számítógéptől. Biztosan igazuk van, de ehhez én már nem érek fel. Tényleg elképzelhető szerintetek a matematika fejlődése ilyen szoftverek nélkül? Bár nyilván attól függ milyen ágáról van szó. De számomra már az is lenyűgöző volt, amikor ezek a progik a hihetetlen gyors és pontos számolások után rátértek az egyenletek megoldására, az algebrai kifejezések átalakításaira, a halmazelmélet, vagy kombinatorikai feladatok megoldására. Na jó, mára ennyit.
Előzmény: Törölt nick (2)