Üdv!
Szálka van az agyamban, segítsetek kihúzni lécci!
A probléma a következő:
Pollenalergiában szenvedek, rengeteg fű-fa és egyéb növény porára vagyok érzékeny. Folyik az orrom, könnyezem, stb... szerencsére ebben ki is merül a dolog, asztmatikus rohamaim nincsenek.
Az utóbbi néhány évben vettem észre, hogy a dohányfüst (konkrétan a cigarettafüst) belélegzése enyhíti a tüneteimet. Hozzáteszem, NEM vagyok dohányos és a közvetlen környezetemben senki sem az.
Azt viszont sokszor tapasztaltam már, hogy az orrfolyásom és tüsszögésem jelentősen csökken, sőt gyakran el is múlik ha valaki rágyújt a közelemben ésa füstjét szívom, legyek akár zárt, akár nyitott helyen.
Emiatt ugyan nem fogok rászokni a bagóra, de odáig már eljutottam, hogy nyaranta inkább a dohányzó kocsiba szállok a vonaton, ha leutazom a nagyanyámhoz.
Ami külön érdekes, (és bizonyítja számomra hogy valóban van összefüggés a dohányfüst és az allergiás reakcióim enyhülése között) hogy másoktól is hallottam már erről a jelenségről.
Kérdés:
Mi van a dohányfüstben aminek ilyen hatása van és mi történik, hogy enyhül az allergiám?
Kérlek titeket, ha valaki tud segíteni, adjon nekem választ!
B_h_ACE