Hali!
Eddig csak németekkel üzleteltem ebay-on, de most volt egy jó cucc, amit usaból licitáltam. Érdekes módon a német nyelvű ebay-on az volt a fizetés lehetőségek között, hogy "átutalás", ami az angol ebay bejelentkezésnél is hasolnó szöveg volt.
Az eladó küldött egy levelet amiben a következő fizetési lehetőségeket adta meg:
paypal, international money order, borítékban dollárok (nos ez utóbbit a távolság miatt nem választom semmi képpen)
Nekem van ausztriában "lakossági" : ) számlám, de nincs hozzá sem visa sem mastercard.
Hogy a paypalt tudjam használni, ahhoz kell csináltatnom hitelkártyát?
T.képpen hogyan működik a paypal? Az általam megadott összeget levonja a számlámról, és továbbítja akit megadok
e-mail címként? Nem tudnak több pénzt leemelni, mint amennyit szeretnék? Milyen árfolyamon váltják át az eurót dollára,
lévén a számlámon euróban van a pénz?
A fickó még azt is írta, hogy az international money order (nyomtatvány, lehetőség? stb.) van a bankomban
(Raiffeisen Austria). Használtatok már ilyen money ordert? Ez hogy működik? Kell ehhez is hitelkártya?
Egyénként én is úgy licitálok ahogy alább írtátok,
az utolsó percben (szó szerint : ) ), leadom azt az összeget, amit még megadnék a cuccért. Ha nincs szerencsém, akkor felüllicitálnak, de annak se szoktam örülni, ha pl 100 E-t adok meg és 99 lesz a végső ár : ))))
wp.