asx, én is vittem két heti élelmet, amikor kirándultam a Kárpátokban vagy a bolgár Pirin hegységben. Megnézném hány hegyi pisztrángot vagy vadálatot tudnál elejteni ezeken a helyeken ahhoz, hogy éhen ne haljál :-))
Vittem azonban élelmet és vizet az ausztrál Uluru (Ayers Rock) sziklához is, mert egyrészről a sivatagban elég kevés a bolt, ahol meg mégis volt ott 850 forint volt egy 1,5 literes ásványviz és kb. 3500 forint egy hamburger.( az éttermi árakat már meg sem mertem nézni!)
Kakadú, a főzés nem mindenkinek gályázás. Sőt vannak olyanok mint én akinek kifejezetten élvezet. Állítom neked, hogy a gázfőzőmön egy konzervből és néhány egyéb hozzávaloból százszor jobb kaját tudok csinálni, mint a legjobb balatoni vendéglőkben.
A világban a túristás helyeken általában az a jellemző, hogy szar kaját adnak. Én mindig olyan helyekre szoktam beülni, ahol többségben a helyiek vannak, mert ott jó az étel és meg lehet kóstolni a helyi különlegességeket is.
A rántot húst és uborkát itthon sem szoktam megenni. A konyhánkban legalább 30 különböző országokból származó szakácskönyvem van és azokból csinálok példáúl avokádós rizst és egyébb egszerű ételeket...
Televana, távol a civilizációtól azt jelenti, hogy a kempingek általában messze vannak a nagy városoktól és a felkapott üdüllőhelyektől. A vadkempingek meg még annál is messzebb vannak :-))
Szerintem sincs semmi különbség egy dunaparti kempingezés és az adott horvát kemping között. És akkor mi van? Nem feltétlenül kell lemenni Horvátországba utazgatni. Én speciel nem szeretem ezt a nyaralási formát, de a magyarok 90%-a ezt csinálja. Befizet egy száálodai nyaralásra és egyész nap döglik a strandon.
Thaiföldön, Kínában és egyébb hasonló helyeken azért 'kötelezö' elmenni a piacra, mert ot rengeteg a hazánkban ismeretlen gyümölcs és állat van és nem azért, hogy kipipáld!
Tudod te milyen jó a friss rambután?