zsolt.kov Creative Commons License 2003.09.27 0 0 1288
Hali!
Azt sajnos nem igazán lehet megmondani hogy egy video meddig bírja a strapát, mivel leginkább a használattól függ. Annyit mernék csak állítani, ha kb. 2 évet ment már különösebb problémák nélkül, akkor a kopó alkatrészein kívül még vagy 2-3 évig is elmehet alkatrészcsere nélkül. Elsőként a nyomógörgő kopása szokott jelentkezni, amitől a szalag "csipkés" lesz. A mai technikára jellemző az igen gyenge mechanika, amik szerintem intenzív használat mellett max. 1 évet, ha kibírnak talán. A Philips is megszüntette a videogyártást, legalábbis Magyarországon úgy 1 éve már. Amit a boltokban lehet látni (olcsó kategóriát) azokhoz csak a márkanévben van köze, de ezzel így van a többi gyártó is (egyébként Funai a belseje). Túl sok mindent jelenleg már én sem tudok mondani a videokról a fenti okok miatt, egyébként is már kb. 2 éve csak DVD-vel és DVD íróval foglalkozom. Azért én is azt vallom, hogy még nem kell temetni a videokat, csak éppen hosszútávú jövőjük nincs. Addig amíg mindenkinek a polcán a régi videok helyett nem csücsül egy DVD író és amíg egy újraírható lemez nem kerül többe, mint most egy videokazetta és a készülék sem lesz drágább egy mai jó videonál, addig még használjátok nyugodtan! Üdv.
Előzmény: Asszem (1287)