Televana Creative Commons License 2003.09.27 0 0 762
"Ennek a családnak a tagjai semmilyen szempontból nem tekinthetók igazi utazóknak"
Ezzel nem is vádolta meg őket senki :-)))
Valszeg ezért kerültek terítékre itt a topicban. Az igazi utazónak sok ismérve lehet, de az, hogy nem kiváncsi arra a helyre, ahova elutazott, az nem tartozik ezek közé. Márpedig délutánig egy kempingben leledzeni minden nap ....

"Az ember általában azért indul lakókocsival vagy sátorral, hogy minnél távolabbra mennyen a civilizációtól"
Lehet, hogy hiányosak a földrajzi ismereteim, de a horvát tengerpart szerintem valahol Dél-Európában van, vagy tévedek? Lehet, hogy valami Csendes-óceáni szigeten?

"Mésrészről az ember azért megy külföldre, hogy utazgasson, pihennyen és élvezze a természetet és az egyéb látnivalókat és nem azért hogy vásároljon"
De bizonyára azért, hogy egész nap főzzön és mosogasson, ugye? Vagy csak a FÉRFI nyaraljon, az asszonyi állat meg dolgozzon rá (ott is)? A filmből nem úgy tűnt, hogy nagyon érdekili őket akár a környezet, akár egyéb látnivalók. A pihenés meg ... hát igen, a Férfi bizonyára pihent.

"Természetesen vannak olyan egzotikus országok, mint Thaiföld, Malájzia, Kina, Egyiptom és stb, ahol szinte kötelező a helyi piac meglátogatása, de Horvátország pont nem ilyen."
Ott miér kötelező? Hogy a sznobok kipipálhassák?

"Szerintem a gúnyolodók többsége pont ahhoz a beképzelt kategóriához tartozik, aki nem tudja elképzelni a külföldi útjat egy X csillagos szállodán kívül, ahol kinylják a hátsó felét. "
Ez nem valószínű. Olvass vissza, volt néhány kempingezős beírás, de ők rántott husi helyett a környék látnivalóit élvezték inkább. Egy-egy gyors kaja összedobása természetes módon belefér, nadehogy erről szóljon az egész?

"Nekem semmi bajom, hogy a világban utazgatnak egyszerű és szegény emberek! "

Ezzel nekem sincs semmi bajom. Csak az a kérdés, hogy egy ilyen nyaralás így mennyiben különbözik attól, hogy lemegy a Duna-partra sátorozni. Milyen élményeket lehet így összeszedni?

Előzmény: vilagutazo (759)