vilagutazo Creative Commons License 2003.09.27 0 0 759
Eddig nem láttam a filmet és ezért nem kommentáltam, de most miután láttam állíthatom, hogy inkább azok akik gúnyolódnak ebben a fórumban állítanak ki magukról szegénységi bizonyítványt és nem a filmbéli család.
Ennek a családnak a tagjai semmilyen szempontból nem tekinthetók igazi utazóknak és elég egyszerű emberek is. Ennek ellenére nem szegték meg a sátoros vagy lakókocsis utazás egyetlen szabályát sem.

Az ember általában azért indul lakókocsival vagy sátorral, hogy minnél távolabbra mennyen a civilizációtól. Ahol nics civilizáció ott viszont nics se TESCO, se METRO, se piac és ha mégis van valami bolt az általában kicsi és drága. Mésrészről az ember azért megy külföldre, hogy utazgasson, pihennyen és élvezze a természetet és az egyéb látnivalókat és nem azért hogy vásároljon.
Természetesen vannak olyan egzotikus országok, mint Thaiföld, Malájzia, Kina, Egyiptom és stb, ahol szinte kötelező a helyi piac meglátogatása, de Horvátország pont nem ilyen. Az ottani nagy áruházakban és piacokon szinte ugyanaz a választék, mint itthon (kivéve a friss halat).

Szerintem a gúnyolodók többsége pont ahhoz a beképzelt kategóriához tartozik, aki nem tudja elképzelni a külföldi útjat egy X csillagos szállodán kívül, ahol kinylják a hátsó felét.

Nekem semmi bajom, hogy a világban utazgatnak egyszerű és szegény emberek! Az viszont zavar, ha valaki bunkó módon viselkedik, nem tiszteli az idegen kultúrákat és tulságosan beképzelt!

Előzmény: alpesi (758)