agi68 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 626
No akkor ebben a témában(merem remélni utoljára), még beirok ebbe a topicba. En ugyan le szerettem volna zárnia vitát, de némely kulturált topictárs reagalasaira azért pár szot leirnek.

Gyerekkorom ota RAJONGOK Görögországért. Amikor elkezdtem dolgozni(17 eves korom ota...jelzem akkor meg tanultam), csak arra vágytam, hogy egyszer eljussak ebbe az országba. Sajnos én sem származom gazdag családból, ahol apuka a kislánya segge alá teszi a HAwaii utakat.

Nem is vágytam oda. Csak Görögországba. 1994-re sikerült annyi pénzt összegyüjtenem, hogy befizethessek egy két hetes klasszikus görög körutra. Az az ország, amit eddig álmaimban imádtam, realitássá vált. Amikor a buszrol(egy szerpentinen), megpillantottam életemben először a tengert, elkezdtem bőgni, senki nem tudta mi bajom.

Ezt csak azért irtam le, mert bár most már Hála Istennek elég sok helyre eljutottam a földön, még a mai napig Görögország a kedvencem.
Talán nem véletlen, hogy minden évben itt nyaralok...

Sartiban még nem jártam és az itteni leirások alapján egy igazi pici kis halászfalunak képzeltem....sajnos nem az. Ráadásul pocsék időnk volt, de ez a mi bajunk.

Nekem nem tetszett Sarti(leirtam miert, azt hiszem konszolidált formában, nem ócsárolva senkit). Azt gondoltam, hogy mások is ilyen formában fognak reagálni(nem igy történt(csak eleinte)-ez nem engem minősit.

Azt is hangsulyoztam, hogy nem Görögország nem tetszett, sőt nem is a Sythonia félsziget, mert mindenhol hangsulyoztam, hogy attol el voltam bűvölve, hanem a Sarti-i apartmanrengeteg és a magyar "atlag"turizmus kielégitésére átállt vendéglátás nem tetszett, mert nem olyan, mint általában Görögországban.

Nem jártam még a Bahamákon, továbbra is szives engedelmetekkel Görögországban fogok nyaralni, de hála Istennek a kulturált hozzászólóktól távol: a Peloponeszoszi félszigeten. Csak hogy tudjátok nem kerül sokkal többe mint Észak-Görögország(max 2 hét 10e Ft-al), no persze rohadt sokat kell buszozni. Elismerem, hogy fárasztó, de megéri(arról nem beszélve, hogy Görögország kincseinek java része arra van: Mykene, Epidaoros, Korinthos, Sparta, Delphoi sincs messze es Athen is csak 150km). Ugyanis bármily hihetetlen, én is busszal járok, mert bár lassan 20 éve dolgozom, de még nincs magánrepülőm. Viszont ha Isten is ugy akarja, 1-2 éven belül veszek egy apartmant magamnak Tolo-ban és végleg kiköltözöm abba az országba, amely gyerekkori szerelmem.

Annyit még hozzátennék: ha már nincs összehasonlitási alapotok, legalább használjátok fel a kulturált kritikát és próbáljátok felfedezni Görögország egyéb tájait is Sartin kivül.

A Gyros Sartiban amennyiben a hagyományos Tzatzikivel kéred, 0,5 Eu-val többe kerül:)

Köszönöm, hogy meghallgattatok, valamint köszönöm a kulturált hozzászólásokat is(Pávek Ur, LaMancha,Sarti2003 stb. Hála Istennek, nincsenek kevesen)