agi68 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 748
Jelentem tisztelettel, legjobb tudomásom szerint épp azért reklamál az USA, hogy buzi génkezelt termékeit nem hajlandó forgalmazni az EU. Hogy kerülnének akkor Görögországba génkezelt termékek?
Mellesleg éltem kint és magam láttam, hogy ott annyi a napsütéses órák száma, hogy tulajdonképpen kétszer van szüret egy évben.
Nem tudom Te merre jártál(szigeteken mindig drágább+a turisták által nagyon felkapott üdülőhelyeken), de normál görög falvakban MINDIG olcsóbb a zöldség mint itthon. HA pedig felkapott helyre mész(ami szerintem kész ráfizetés mind élmény, min ár tekintetében), akkor keresd föl a legközelebbi várost, melyhez az adott üdülőtelepülés közigazgatásilag tartozik(pl: Paralia és Olympic Beach-Katerinihez(5km), Kamena vourla-Lamiahoz(8km), Tolo- NAfplionhoz(10km)
stb). Ezek rendszerint kb 5-10 km távolságra vannak az üdülőtelepülésektől(paralia-któl) és rendszeres buszjárat visz be. HA szupermarketben vásárolsz ezeken a helyeken, kb 1/3-addal olcsóbban kapsz mindent.

Görögországban alapban ugyanolyanok az árak mint nálunk. Annak drágább max aki szigetre megy, vagy nem találja föl magát:)
Van ami drágább(pl felvágottak és sajtok) és van ami olcsóbb: pl konzervek, benzin, buszjegy(!!!), és egy csomo közel azonos áru mint itthon(kenyér, tej, tészta stb).

Javaslat: ha szigetre mentek, járjatok egy távoli faluba bevásárolni(ahol nincsenek turisták,de a busz a szupermarket elott tesz le általában:), vagy ha szárazföldön vagytok, akkor a közigazgatásilag hozzá tartozó településre járjatok vásárolni. Célszerű nagybevásárlásokat rendezni, de az ut sem hosszu, átlag 15 perc.
Mi általában 6 óra körül, a strand és zuhany+pihenés után mentünk el, egy héten egyszer(általában egy hónapra megyek ki), mert ezek rendszerint este 8-10-ig nyitva vannak). Kirándulásnak sem rossz amugy:)

Ágica