NagyAnd Creative Commons License 2003.09.26 0 0 12
Sziasztok!

Akkor a házról pár szót. Nekem nagyon tetszik az egész, egyedi, izgalmas meglátszik, hogy Turi Attila tervezés. A lakások is mind egyedi tervezésűek, nincs két egyforma.
A legnagyobb kérdőjel a komplexummal kapcsolatban számomra az, hogy miért nincs kétoldalt bejárati kapu, noha az még a terveken szerepelt. Kaputelefon van, kapu nincs. Elég röhejes, és én nem is látom, hogy esetleg később hova lehetne azt beilleszteni. Mondjuk sok értelme nincs is úgy, ha a hátsó, U alaku rész sincs elkerítve. Ott az jár be, aki akar. Talán később, ha megépül a másik is, akkor közösen elkerítik őket, vagy valami lesz, nem tudom.

A másik fő hiba, hogy elég nagy az áthallás a felettünk lakóval. Ez nemcsak nálunk van igy, mindenhol. Főleg a fürdőszobai zajok jönnek át, vizcsobogás, wc lehúzás, ilyenek. Mondjuk napközben nem észleled, csak ha este lefekszel, és tök kuss van a lakásban. A Tópart is tisztában van a problémával, azt mondták, a másik épületben már valami spécibb szigetelőréteget fognak alkalmazni. Mondjuk ez minket nem nagyon vigasztal, de mindegy, végülis speciel nekem még nem voltak emiatt elalvási problémáim. :-)

Konkrétan a mi lakásunkról szólva: Alapvetően nagyon meg vagyunk vele elégedve, apróbb hibák voltak/vannak. pl. vizesblokkban fugázási hiányosságok, küszöböknél szigetelés, de ezeket még az elején kijavitották, amikor szóltunk. Egy pár dolgot elég későn szállitottak, pl. törülközöszárító, belső ajtóüveg. A Harcon emberei néha szerencsétlenkednek, pl. a törülközöszárítóhoz 3 szor jöttek ki, míg végül normálisan üzemelt (először eláztatták vele a szemközti hálószobafalat :-( ), a konyhai szagelszívó kivezetését borzasztó amatőr munkával csapták össze (közben megfúrták a falban a villanyvezetéket :-( ), ugyhogy az egészet szétszedtük és apámmal összeraktuk normálisan.
A plafonon a falak mentén végig repedezik a vakolat, ez abból adódik, hogy még nem álltak be rendesen a falak.
A lakásra egy év garancia van, most kellett benyujtanunk a javitando dolgok listáját. Ha ki lesznek javitva, tényleg nem panaszkodhatok.
Egyébként az építésvezetők nagyon készségesek, ha szól nekik az ember, hogy valami gáz van, mindjárt intézkednek.

Ugyhogy nyugodtan mondhatom, eddig nem bántuk meg, hogy ideköltöztünk. :))